Events — straks weer elke zaterdag

Sluit elke zaterdag aan bij een introductie van 15 minuten op de tentoonstelling Ulay Was Here en ontdek de verhalen achter het werk van deze pionier van de performance- en body art.

Prijs
Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden. Indien het café geopend is, verzoeken wij u minimaal 1 consumptie te nuttigen. Reserveren is niet nodig, maar kom op tijd i.v.m. de beperkte capaciteit van het Zadelhoff Café.
Locatie
Zadelhoff Café
Tijd
straks weer elke zaterdag
Taal
Nederlands en Engels

Gedurende de gehele duur van de tentoonstelling Ulay Was Here kun je elke zaterdagmiddag kosteloos aansluiten bij een introductielezing. Deze korte lezing is de ideale kennismaking met Ulay en zijn veelzijdige oeuvre. Dit werk is vervolgens in het echt in de tentoonstelling te bekijken.

Het werk van Ulay bevindt zich op het snijpunt van fotografie en een conceptuele benadering van performance- en body art. Polaroidfoto’s, unica, en in zijn geval vaak exceptioneel grote beelden, zijn een essentieel onderdeel van zijn oeuvre. De tentoonstelling concentreert zich op vier thema’s die de huidige relevantie van Ulay’s werk onderstrepen: zijn focus op performance en de performatieve aspecten van fotografie; zijn onderzoek naar genderidentiteit en naar het lichaam als medium; zijn engagement met maatschappelijke en politieke onderwerpen en zijn relatie met Amsterdam.

  • Ulay, S'he, 1973-74, Copyright The Artist, Courtesy of Ulay Foundation
    Ulay, S'he, 1973-74, Copyright The Artist, Courtesy of Ulay Foundation
  • Ulay / Marina Abramović, Relation in Time, 1977, Copyright The Artist, Courtesy of Ulay Foundation
    Ulay / Marina Abramović, Relation in Time, 1977, Copyright The Artist, Courtesy of Ulay Foundation
  • Ulay, S'he, 1973, Copyright The Artist, Courtesy of Ulay Foundation
    Ulay, S'he, 1973, Copyright The Artist, Courtesy of Ulay Foundation