Events — 20 mei 2021

Op donderdagavond 20 mei is in het kader van de tentoonstelling ULAY WAS HERE de film The Great Wall of China: Lovers at the Brink (1989) te zien, een bewerking van het laatste project van Ulay en Marina Abramović.

Prijs
Gratis 
Locatie
Online
Tijd
20 mei 2021, 20.00 tot 21.05
Toegang
Bekijk film (vanaf 20 mei, 20.00 uur).

The Great Wall of China: Lovers at the Brink (1989), geregisseerd door Murray Grigor, is een bewerking van het laatste project van Ulay en Marina Abramović, de performance The Lovers: The Great Wall Walk uit 1988. Met deze performance markeerden zij op symbolische wijze het einde van hun relatie en samenwerking.

OVER DE TENTOONSTELLING

Het werk van Ulay begeeft zich op het snijpunt van fotografie en de conceptueel georiënteerde benaderingen van performancekunst en body art. Polaroidfoto’s, unica, en vaak exceptioneel grote beelden vormen essentiële onderdelen van zijn oeuvre. De tentoonstelling concentreert zich op vier thema’s die de actuele relevantie van Ulay’s werk onderstrepen: zijn focus op performance en de performatieve aspecten van fotografie; zijn onderzoek naar genderidentiteit en naar het lichaam als medium; zijn engagement met maatschappelijke en politieke onderwerpen en zijn relatie met Amsterdam.

Abramovic / Ulay, The Lovers, The Great Wall Walk, 1988, 65'32''. All rights reserved (c) LIMA