Het museum is momenteel gesloten. Wij hopen je snel weer te kunnen ontvangen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Gallery talks — 14 sep 2018

Het Stedelijk Museum organiseert in de maand september twee Gallery Talks door de tentoonstelling Günther Förg - A Fragile Beauty.
Prijs
Museumticket + €3
Locatie
Tentoonstellingsruimte, verzamelen: entreehal
Tijd
14 sep 2018, 16.00 tot 17.00
Taal
Engels
Toegang
Tickets
Günther Förg, Ohne Titel, 1991, Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Estate Günther Förg, Suisse c/o Pictoright Amsterdam 2017
Günther Förg, Ohne Titel, 1991, Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Estate Günther Förg, Suisse c/o Pictoright Amsterdam 2017

De Gallery Talks bieden ruimte voor verdiepende gesprekken over de tentoonstelling met een expert. De eerste rondleiding zal verzorgd worden door tentoonstellingsmaker en conservator fotografie Hripsimé Visser. Zij zal de deelnemers door de tentoonstellingszalen rondleiden langs een persoonlijke selectie van werken van de Duitse kunstenaar Günther Förg.

De tentoonstelling Günther Förg - A Fragile Beauty toont het oeuvre van Förg, die met zijn liefde voor experiment en hang naar vrijheid de grenzen tussen de verschillende disciplines opzocht en uitdaagde. Hij hanteerde uiteenlopende materialen zoals brons, lood, gips en spiegelend glas. Förgs werk is op verschillende manieren geïnterpreteerd: zo werd hij aanvankelijk gezien als postmodernist, maar later vooral als erfgenaam van het expressionisme. De tentoonstelling benadrukt onder andere zijn rebelse en kritische geest, die grondig de canon van de moderne kunst ter discussie stelde. A Fragile Beauty overstijgt gemakzuchtige categorisering en toont – in de volle breedte – het oeuvre van een volstrekt autonoom en eigenzinnig kunstenaar.

MEER OVER DE SPREKER

Hripsimé Visser is conservator fotografie van het Stedelijk Museum Amsterdam en curator van de tentoonstelling Günther Förg - A Fragile Beauty. Ze werkt sinds 1990 voor het Stedelijk Museum, waar ze verantwoordelijk is voor het collectiebeleid voor fotografie. Daarnaast was ze de samensteller van een groot aantal tentoonstellingen van onder meer Zanele Muholi (2017), Ed van der Elsken (2017), Rineke Dijkstra (2004, 2017), Jeff Wall (2014), Sam Taylor-Wood (2002) en Thomas Struth (1998).

Hripsimé Visser
Hripsimé Visser