Performance — 31 dec 2000

Tijd
31 dec, 23.00

Locatie: Orgelpark, Gerard Brandtstraat 26
20.15 uur
Reserveren via: www.orgelpark.nl
Prijs: € 12,50

NB dit is een afwijkende locatie en vindt dus niet in het auditorium van het museum plaats. Kaartverkoop geschiedt enkel via het Orgelpark

Als onderdeel van de programmering van The Temporary Stedelijk organiseren het Orgelpark en het Stedelijk Museum  op zaterdag 20 november een uitvoering  van delen uit het Requiem voor orgel van de Duitse kunstenares en componiste Hanne Darboven. Uitvoering door Thomas Dahl. Introductie door Reinhard Beuth. Ondersteund door het Goethe Instituut, Amsterdam.

Biografie kunstenaar

Hanne Darboven (1941-2009) was een van de radicaalste vertegenwoordigers van de conceptuele kunst. In de collectie van het Stedelijk bevindt zich haar monumentale werk 24 Gesänge B-Form (1974). Met haar systematische tekeningen, met getallenreeksen, en soms ook foto’s en aantekeningen, bracht ze ordening aan in het dagelijks leven, in het verloop van de tijd. In die zin sluit haar werk nauw aan bij dat van andere kunstenaars in Taking Place, zoals On Kawara’s One Million Years. Voor haar was kunst “een mix van idee en discipline”.

Minder bekend is dat Hanne Darboven ook componiste was. Vanaf 1980 begon ze haar getallen reeksen om te zetten in noten. Haar ‘mathematische’ minimale muziek is onlangs op CD gezet door de Duitse organist Thomas Dahl van de Sankt Petri kerk, in Darbovens geboortestad Hamburg. In november zal Thomas Dahl een selectie van de Requiems van Darboven uitvoeren in het schitterende Orgelpark. Een uniek concert dat u niet mag missen.

Volgende Performance Evenementen

3 dec 2010
Performance - Max Bonner on the phenomenology of speec

9 dec 2010
Performance - Alexandre Singh