Rondleidingen — 8 mrt 2019

Vrijdag 8 maart viert ook het Stedelijk Internationale Vrouwendag. Sluit vandaag gratis aan bij deze thema-rondleiding die in het teken staat van vrouwelijke perspectieven in de kunst.
Prijs
Aan deze rondleiding zijn geen kosten verbonden. Wel dient u in het bezit van een geldig museumticket te zijn. Reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaande ticketknop.
Locatie
Verzamelen bij de Mama Cash informatiebalie in het Entreegebied
Tijd
8 mrt 2019, 14.15 tot 15.15
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets - UITVERKOCHT

Internationale Vrouwendag viert het Stedelijk samen met Mama CashOp dit Feminist Festival bieden we feministische kunstenaars en activisten een podium. 

Stedelijk BASE beslaat de gehele nieuwe vleugel van het museum en toont een selectie van bijna 700 werken, gegroepeerd rond historische bewegingen, maatschappelijke thema's en invloedrijke kunstenaars. Een van de onderliggende thema's is de invloed van vrouwelijke kunstenaars.

 Charley Toorop had bijvoorbeeld een belangrijke positie binnen de Nederlandse kunstwereld, die voornamelijk gedomineerd werd door mannelijke kunstenaars. In Stedelijk BASE hangt onder andere haar werk Arbeidersvrouw uit 1943. Op de achtergrond zijn de ruïnes van Rotterdam na het bombardement in 1940 te zien.