Events — 26 nov 2017

Waarom de Rabobank kunstenaars nodig heeft

Prijs
Museumkaart € 3 / Studenten € 10,50 / Regulier € 15,50
Locatie
Teijin Auditorium
Tijd
26 nov 2017, 14.00 tot 16.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

Een eerlijke middag over de zoektocht naar hoe kunst en kunstenaars een rol kunnen spelen bij de ontwikkelingen en transitie van een bank. Lucas De Man en negen andere kunstenaars van Stichting de Nieuwe Helden zijn het afgelopen jaar door de Rabobank uitgenodigd om zich een jaar lang onder te dompelen in de organisatie, en zich laten inspireren door een wereld die hen tot voor kort volstrekt onbekend was. Ze doken als het ware onder in de bank, op alle niveaus, en waren zoals dichter Rutger Kopland het kunstenaarschap ooit samenvatte: ‘afstandelijk betrokken’.

Ze ontmoetten medewerkers en klanten, luisterden, keken, spraken, interviewden en registreerden. Samen met tientallen betrokken en enthousiaste medewerkers, die hen als ware gidsen begeleidden en informeerden.

U ziet een voorproefje van de kunstuitingen die voortgekomen zijn uit de zoektocht van Stichting Nieuwe Helden. Ze gaan met een panel in gesprek over de toenadering tussen kunst en de samenleving in relatie tot bedrijfscollecties. En  hoe deze samenwerking een ander perspectief op diezelfde bedrijfscollecties en hun rol als bron van kennis kan geven.

PROGRAMMA

14:45 Inloop
15:00 Solovoorstelling SAM | Isil Vos (Actrice Stichting Nieuwe Helden)
15:10 Introductie | Sacha Bronwasser (Kunsthistorica, schrijver en curator)
15:13 Tweegesprek | Verily Klaasen (Hoofd Kunstzaken Rabobank) en Godelieve Spaas (Creator Search Center Rabobank)
15:35 Lezing | Tabo Goudswaard (Kunstenaar en social designer)
15:45 Pauze
16:00 Lezing | Lucas De Man (Artistiek leider Stichting Nieuwe Helden)
16:20 Panel discussie | Olav Velthuis (Cultuursocioloog UvA), Verily Klaasen (Rabobank), Godelieve Spaas (Rabobank), Tabo Goudswaard (Studio Goudswaard) en Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden)
16:40 Vragen uit het publiek  
17:00 Einde programma