Gallery talks — 1 jul 2024

Op 1 juli herdenken en vieren we de wettelijke afschaffing van de slavernij door Nederland in 1863. Het Keti Koti Festival vindt dit jaar plaats op het Museumplein. Sluit die dag aan bij Charl Landvreugd, Hoofd Onderzoek en Curatorial Practice bij het Stedelijk. Hij neemt je mee langs de werken in de collectieopstelling die zijn gemaakt door kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora. Je maakt kennis met werken van onder andere Felix de Rooy, Remy Jungerman, Marcel Pinas en Steve McQueen.

Prijs
Geldig museumticket + 3 EU
Locatie
Stedelijk Museum, collectiepresentaties Verzamelen bij de infobalie in het Entreegebied
Tijd
1 jul, 12.45 tot 13.45
1 jul, 15.30 tot 16.30
Taal
Nederlands

Charl Landvreugd laat zien welke rol kunstenaars spelen in de verschillende periodes in de kunstgeschiedenis. Bezoek samen een aantal kunstwerken uit de collectie, met als centrale vraag: Welke rol zou kunst en een museum kunnen spelen in de strijd voor gelijke rechten en het laten horen van je stem?

Man loopt langs Promise IV
Remy Jungerman, 'Promise IV' 2018-2019, Foto: Nina Schollaardt

In gesprek met Charl Langvreugd

Een plek verzekeren voor dit programma? Reserveer hier vooraf je ticket.


Over ‘In gesprek met…’ 

Veel kunst in het Stedelijk Museum vormt een mooie aanleiding om stil te staan bij actuele onderwerpen en maatschappelijke thema’s. Op specifieke momenten in het jaar ben je welkom om te luisteren naar en in gesprek te gaan met een kunstexpert over de betekenis en impact van deze kunstwerken.

Op de hoogte blijven van thema’s en data? Schrijf je in voor de nieuwsbrief