Gallery talks — 26 okt 2012

Tijd
26 okt 2012, 13.00 tot 14.00

Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie:
Schiphol Hal (entréehal)
Voertaal: Nederlands
Entree: Bezoekers betalen uitsluitend entree voor het museum (kortingen zijn van toepassing).

Reserveren: Reserveren is verplicht. U kunt voor dit evenement reserveren door een e-mail te sturen naar reservations@stedelijk.nl, met daarin vermeld uw volledige naam, e-mail adres en telefoonnummer, en de naam en datum van de activiteit die u wilt bezoeken. 

Na de heropening van het museum zet het Stedelijk de serie stedelijk|gallery talks voort, waarbij bekende wetenschappers, kunstenaars, curatoren en critici vanuit hun eigen expertise en achtergrond een rondleiding verzorgen langs een selectie van tentoongestelde werken in het museum.

Ingeborg de Roode, conservator Industriële Vormgeving bij het Stedelijk, zal tijdens deze middag een Gallery Talk verzorgen. Zij zal bijzondere aandacht besteden aan de nieuwe collectiepresentatie van vormgeving.

Meer informatie over de spreker:
Ingeborg de Roode studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en begon haar museale carrière als conservator bij het Nederlands Textielmuseum in Tilburg. Sinds 2001 is zij conservator Industriële Vormgeving bij het Stedelijk Museum, Amsterdam, waar zij diverse tentoonstellingen organiseerde, zoals ,Ontwerpen voor kinderen: Meubels/Speelplaatsen van Aldo van Eyck' (2002), 'Kramer vs. Rietveld: Contrasten in de meubelcollectie' (2004) en Nest: Ontwerpen voor het interieur (2005). Vorig jaar stelde De Roode in opdracht van de Stichting Via Milano de tentoonstelling '10 jaar Via Milano: New Dutch Design' samen, die plaatsvond in de Oude Kerk te Amsterdam. Sinds 2009 is zij voorzitter van het initiatief ModernismToday, dat lezingen en symposia organiseert. Zij publiceerde over vormgeving in 'Het Financieele Dagblad', verschillende tijdschriften, catalogi en andere publicaties zoals'Amsterdamse School Textiel 1915-1930' (Tilburg, 1999), 'Ron Arad: No Discipline'(Parijs/New York, 2008/2009), 'Simone van Bakel: Encounter' (’s-Hertogenbosch, 2010).