Rondleidingen — 17 apr 2016

extra gouden randje-rondleiding ihkv Museumweek
Prijs
Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs (max. 15 personen)
Locatie
Verzamelen bij de Informatiebalie
Tijd
17 apr, 12.15 tot 13.15
Taal
Nederlands en Engels (15:45)
Toegang
Aanmelden: marketing@stedelijk.nl. Na binnenkomst kunt u bij de informatiebalie in de entreehal een plek in de rondleiding reserveren.

Stap in en (her)ontdek het museum, de highlights uit de collectie en het gebouw in een uur samen met een ervaren rondleider. Iedere zondag wordt er één rondleiding in het Nederlands en één in het Engels gegeven. Vanwege Nationale Museumweek heeft de instaprondleiding deze week een gouden randje waarin ook Malevich aan bod komt.

Nationale Museumweek: Verdwijnend geel vlak

Het Stedelijk Museum beheert de grootste verzameling werken van Malevich buiten Rusland. In 1915 lanceerde Malevich op een tentoonstelling in Moskou het suprematisme, een zuiver objectloze kunst van geometrische vormen tegen een witte achtergrond. De term was afgeleid van supremus, Latijn voor ‘het meest perfecte’. In Verdwijnend geel vlak kun je het gele vlak begrijpen als een gekleurd vlak bewegend in de ruimte waarbij de korte, rechterkant van dit vlak vervaagt en langzaam in de achtergrond lijkt op te gaan. De gesuggereerde opwaartse beweging refereert aan luchtvaart en technologie, onderwerpen die de kunstenaar bezig hielden.

Meer info