Gallery talks — 15 jan 2016

Bekende sprekers op het gebied van beeldende kunst, architectuur, muziek en mode werden uitgenodigd om hun visie en perspectief op de tentoonstelling Isa Genzken: Mach Dich hübsch! te delen. 

Prijs
Entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Locatie
Stedelijk Museum
Tijd
15 jan 2016, 14.00 tot 15.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

De sprekers zullen een kleine groep bezoekers langs hun persoonlijke selectie van werken in de tentoonstelling leiden. In deze reeks gallery talks wordt een breed scala aan aspecten uitgelicht en worden interdisciplinaire verbanden gelegd met de centrale thema’s in Isa Genzkens oeuvre. 

OVER GASTSPREKER MELANIE BONAJO

Melanie Bonajo onderzoekt de onderliggende paradoxen in denkbeelden over comfort. Door middel van haar videokunstwerken, performances en installaties behandelt zij fenomenen die betrekking hebben op het idee van vooruitgang en het individu beroven van het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Daarvoor kijkt ze naar de manier waarop technologische vooruitgang en het plezier van consumentisme gevoelens van vervreemding doen toenemen. Ze onderzoekt de spirituele leegte van haar generatie en de verschuivende verhouding tussen mens en natuur, en probeert existentiële vraagstukken te doorgronden door zich te richten op onze thuissituaties en ideeën over classificatie, gender en waardeoordelen. Melanie Bonajo heeft onder andere werk tentoongesteld in de Appel Arts Centre, Amsterdam, het Centre for Contemporary Art, Warschau, het Stedelijk Museum Amsterdam en de Biënnale van Moskou. Haar films zijn vertoond op festivals als het IDFA en de Berlinale.

Praktische informatie over de gallery talks

De gallery talks in de serie Isa Genzken: Mach Dich hübsch! worden gegeven door vijf sprekers, ieder vanuit een eigen discipline. Alle gallery talks kunnen afzonderlijk worden bijgewoond.

stedelijk|forum, 22 jan 2016
Isa Genzken door de ogen van Arno van Rosmalen
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info

stedelijk|forum, 29 jan 2016
Isa Genzken door de ogen van Valentijn de Hingh 
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info 

stedelijk|forum, 12 feb 2016
Isa Genzken door de ogen van Cas Hieltjes 
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info volgt 

stedelijk|forum, 19 feb 2016
Isa Genzken door de ogen van Willem de Rooij
Taal: Nederlands
Locatie: Tentoonstellingszalen
Meer info volgt