Events — 14 t/m 16 nov 2014

Van 14 tot en met 16 november vindt de tweede editie van KANTOR plaats. KANTOR tovert de lege werkvloer van De Sloot Office in Amsterdam Westpoort, een weekend lang om tot een cultureel podium en brengt zo op een positieve manier de groeiende leegstand onder de aandacht. Het Stedelijk toont tijdens KANTOR een teaser van de actuele tentoonstelling On the Move.

Tijd
14 t/m 16 nov, 15.00 tot 20.00
Toegang
Necessary. Send an e-mail to reservations@stedelijk.nl, stating your full name, e-mail address, telephone number, and the date of the program you want to attend.

Tijdens KANTOR zijn voor de gelegenheid in het pand o.a. een bioscoop, theater, restaurant, galerie, live music stage en een club gebouwd waar o.a. EYE, de Nationale Opera & Ballet, De Kleine Komedie en Het Stedelijk een weekend lang zullen huisvesten. 

KANTOR biedt een afwisselend programma in samenwerking met een groot aantal toonaangevende culturele instituten waaronder het Stedelijk Museum. Zo zijn er onder meer optredens van dansers en choreografen van Het Nationale Ballet gecureerd door House of Makers. Filmmuseum EYE laat zich van haar modieuze kant zien met de speciaal voor KANTOR ontwikkelde tentoonstelling Fashion in Motion, het IDFA geeft alvast een voorproefje met haar Cinema Delicatessen, en in de workshops van YOURLAB en The School Of Life wordt stilgestaan bij vragen waar ‘ja en nee’ geen antwoord bieden. Speciaal voor KANTOR wordt het imaginaire huis van Jasper Krabbé -te zien in de tentoonstelling Soulmade in het Tropenmuseum- uitgebreid met nog 1 extra kamer: zijn kantoor op KANTOR.  De Nationale Opera neemt je eenmalig mee in de wondere wereld van de Opera met een 101 Opera voor beginners, interviews met onder andere de populaire regisseur Benedict Andrews, expositie van Oscar-winnende kostuum designers, campagne films van Petrovsky & Ramone en optredens van de jonge zangeressen van de Dutch National Opera Academy.  

Daarnaast zijn er meer dan 40 kunstenaars en creatieve collectieven die de werkvloer van KANTOR als hun canvas mogen gebruiken. Verdeeld over 4 verdiepingen en 8 vleugels biedt het leegstaande pand meer dan genoeg ruimte om de fantasie te laten prikkelen. Op de bovenste verdieping van het pand is een industriële club gemaakt, waar de voorhoede van het Amsterdamse nachtleven -waaronder Joost van Bellen, William Kouam Djoko, Elias Mazian, Homework, Melon, Vriendje van Ferry, Radio Noet-Noet en vele live-optredens- het geheel van het nodige audiofiele geweld voorziet. Op zondag geeft Etikette een excentrieke draai aan het begrip lunch door eigenzinnige kunst en muziek tussen de gerechten door te serveren.

Geheel nieuw dit jaar is de ‘KANTOR Bonus.’ Alle bezoekers ontvangen tijdens het festival een speciale bracelet, die hen de mogelijkheid geeft om in de periode na het event gratis of met korting bepaalde musea en instellingen te bezoeken. Met deze Bonus wil de organisatie een bezoek aan een gerenommeerd cultuurhuis nog toegankelijker maken en de filosofie van het festival om een nieuwe doelgroep met cultuur te binden ook in de periode na het event uit te dragen. Op www.kantorweekend.com/bonus staat een overzicht van de bonussen dat de komende dagen continu wordt aangevuld.