26 t/m 28 feb 2015

Filminstallatie van de Oostenrijkse kunstenaar Kurt Hentschläger.

Prijs
Entreebewijs Stedelijk Museum (gratis met Museumkaart)
Locatie
Filmzaal nieuwbouw, Stedelijk Museum
Tijd
26 t/m 28 feb, 10.31 tot 23.00
Taal
Engels
Toegang
Niet noodzakelijk. De film wordt de hele dag vertoond.

Het Stedelijk Museum en Sonic Acts presenteren met groot genoegen de filminstallatie Measure (2014) van de Oostenrijkse kunstenaar Kurt Hentschläger.  

Measure (2014) is een panoramische audiovisuele installatie over het concept ‘natuur’ in de 21ste eeuw. Nu onze ervaring van de natuur gefilterd wordt door digitale communicatiekanalen beginnen de grenzen tussen de gemedieerde en fysieke ervaring te vervagen. De trance-achtige sequenties van Measure bewegen zich onbekommerd tussen natuurlijke en kunstmatige vormen, zoals schaduwen die zich verlengen, wolken die overwaaien en rasters die zich oneindig uitbreiden. Het werk doet zowel organisch als kunstmatig aan. Hentschlägers werk stelt de vraag aan de orde of 'natuur' en het idee van een 'origineel' nog wel bestaan.

Dit werk is deel van het Sonic Acts Festival 2015, bij het Stedelijk Museum. Voor meer informatie, klik hier.

Meer informatie over de kunstenaar:

Kurt Hentschläger (AT) maakt audiovisuele installaties en performances. Tussen 1992 en 2003 werkte hij samen met het kunstenaarsduo Granular Synthesis. Hentschlägers werken, waaronder ZEE (2008) en FEED (2005-2006), zijn op een karakteristieke manier visceraal en immersief en bevatten extreme waarnemingseffecten die uit licht, geluid en rook worden opgebouwd. Hentschlägers meest recente en zich nog ontwikkelende oeuvre draait om de vraag hoe wij natuur ervaren in de 21ste eeuw.