Events — Elke dag

Is afval waardeloos? Helemaal niet! Je kan er allerlei nieuwe dingen mee maken. Ga in ons nieuwe familielab zelf aan de slag met uitvergrote atomen. Duik in de plastic infinity pool en experimenteer met de kleine deeltjes. Wat maak jij ervan?

Prijs
Geldig museum ticket 
Locatie
Stedelijk Museum
Tijd
Elke dag

Je kan er allerlei nieuwe dingen maken met afval. Dat doen veel kunstenaars en vormgevers ook. Alles wat je ziet en kan aanraken, is opgebouwd uit heel kleine deeltjes: atomen. Wanneer je iets niet meer nuttig vindt, gooi je het weg en noem je het afval. Maar het materiaal verdwijnt niet. En de atomen in het materiaal dus ook niet.

Foto: Claire Bontje
Foto: Claire Bontje
Foto: Claire Bontje
Foto: Claire Bontje

Ga hier zelf aan de slag met uitvergrote atomen. Duik in de plastic infinity pool en experimenteer met de kleine deeltjes. Wat maak jij ervan?

Dit familielab is gemaakt door creatief collectief Hotmamahot uit Amsterdam. Hotmamahot ziet graag waarde in afval en noemt het daarom liever lavfa – geen waardeloze materie, maar materiaal waar je een nieuwe betekenis aan kan geven.

Het LAB is ontwikkeld naar aanleiding van de tentoonstelling It’s Our F***ing Backyard. Designing Material Futures. Deze is te zien is van 26 mei t/m 4 sep 2022.

De tentoonstelling It’s Our F***ing Backyard. Designing Material Futures is mede tot stand gekomen dankzij de genereuze bijdragen van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaan fonds, en onze partner Polestar.