Het museum is momenteel gesloten. Wij hopen je snel weer te kunnen ontvangen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Gallery talks — 9 nov 2012

Tijd
9 nov 2012, 14.00 tot 15.00

Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Schiphol Hal (entréehal)
Voertaal: Nederlands
Entree: Bezoekers betalen uitsluitend entree voor het museum (kortingen zijn van toepassing).
Reserveren: Reserveren is verplicht. U kunt voor dit evenement reserveren door een e-mail te sturen naar reservations@stedelijk.nl, met daarin vermeld uw volledige naam, e-mail adres en telefoonnummer, en de naam en datum van de activiteit die u wilt bezoeken.

Na de heropening van het museum zet het Stedelijk de serie stedelijk|gallery talks voort, waarbij bekende wetenschappers, kunstenaars, curatoren en critici vanuit hun eigen expertise en achtergrond een rondleiding verzorgen langs een selectie van tentoongestelde werken in het museum.

Leontine Coelewij, werkzaam als curator hedendaagse kunst bij het Stedelijk, zal op deze middag een Gallery Talk verzorgen.

Meer informatie over de spreker:
Leontine Coelewij is conservator van de afdeling Presentaties in het Stedelijk Museum. De afgelopen maanden was zij mede verantwoordelijk voor de presentatie van de collectie beeldende kunst na 1960 in het nieuwe Stedelijk Museum. Momenteel werkt Coelewij aan de grote overzichtstentoonstelling van de  kunstenaar Aernout Mik “Communitas”, die eind april 2013 opent in het Stedelijk Museum. Daarnaast bereidt zij tentoonstellingen voor met Paulina Ołowska (2013) en Marlene Dumas (2014) in samenwerking met Tate Modern en Fondation Beyeler, Basel.  Coelewij behaalde haar Masters titel  in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij  was de oprichter van het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (1993-1998), waar zij tentoonstellingen maakte met onder meer Inez van Lamsweerde, Rineke Dijkstra, en Lily van der Stokker. Samen met Martijn van Nieuwenhuyzen was zij in het Stedelijk samensteller van “Wild Walls” (1995) en “From the Corner of the Eye”(1996). In het Stedelijk Museum CS organiseerde zij verschillende groepstentoonstellingen zoals '20/20 Vision’ (2004, met Mathias Poledna, Steve McQueen en Marc Bijl), 'Time and Again' (2004, met Paulina Olowska, Wilhelm Sasnal, Roman Ondak en Deimantas Narkevicius), 'Mapping the Studio' (2006) en 'Mapping the City' (2007) en solopresentaties met Tobias Rehberger en Florian Pumhösl.