Gallery talks — 22 jan 2020

Conservator Leontine Coelewij werkte nauw samen met Amorales bij het samenstellen van de tentoonstelling Carlos Amorales – The Factory. Op 22 januari neemt zij je mee voor een kennismaking met zijn werk.

Prijs
Museumticket + € 3
Locatie
Verzamelen bij de informatiebalie
Tijd
22 jan 2020, 16.00 tot 17.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

De tentoonstelling Carlos Amorales – The Factory toont het werk van Carlos Amorales; een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars. De tentoonstelling bestaat uit veertien zalen met zeer divers werk: installaties, schilderingen, tekeningen, video’s, druksels, weefsels, animaties en geluidswerken. Wanneer je de wereld van Carlos Amorales binnenstapt, blijkt deze gevuld met sprookjesachtige beelden en verhalen waarin hij zijn bespiegelingen over het spanningsveld tussen individu en samenleving vormgeeft.

OVER LEONTINE COELEWIJ

Leontine Coelewij is conservator bij het Stedelijk Museum Amsterdam en curator van de tentoonstelling Carlos Amorales – The Factory. Coelewij was de oprichter van het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (1993‑1998), waar zij tentoonstellingen maakte met onder meer Inez van Lamsweerde, Rineke Dijkstra, en Lily van der Stokker. Samen met Martijn van Nieuwenhuyzen was zij in het Stedelijk samensteller van Wild Walls (1995) en From the Corner of the Eye (1996). In het Stedelijk Museum CS organiseerde zij verschillende groepstentoonstellingen zoals 20/20 Vision (2004, met Mathias Poledna, Steve McQueen en Marc Bijl), Time and Again (2004, met Paulina Ołowska, Wilhelm Sasnal, Roman Ondak en Deimantas Narkevicius), Mapping the Studio (2006) en Mapping the City (2007) en solopresentaties met Tobias Rehberger en Florian Pumhösl. Sinds de heropening van het Stedelijk Museum in 2012 was Coelewij verantwoordelijk voor diverse tentoonstellingen waaronder Marlene Dumas – The Image as Burden (2014), Seth Siegelaub: Beyond Conceptual Art (2016), Edward Krasiński (2017) en Lily van der Stokker – Friendly Good (2018/2019). Coelewij behaalde haar Masters titel in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Leontine Coelewij, foto door: Ernst van Deursen