Gallery talks — 6 jun 2018

Het Stedelijk Museum organiseert in de maand mei drie Gallery Talks door curatoren en kunstenaars door de tentoonstelling Studio Drift: Coded Nature.
Prijs
€3,- (exclusief entreeticket)
Locatie
Verzamelen entreegebied, rondleiding door tentoonstelling
Tijd
6 jun 2018, 16.00 tot 17.00
Taal
Engels

De Gallery Talks bieden ruimte voor verdiepende gesprekken met de experts achter het tentoonstellingsconcept. Lonneke Gordijn en Ralph Nauta, het duo achter Studio Drift, zullen de tweede rondleiding verzorgen. Zij zullen de betekenis van hun werk in eigen woorden toelichten.

STUDIO DRIFT: CODED NATURE

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe, nog nooit vertoonde werken van Lonneke Gordijn en Ralph Nauta – de oprichters van Studio Drift – te zien. Het werk van Gordijn en Nauta beweegt zich tussen disciplines als tech art, performance en biodesign. Ze snijden actuele thema’s aan als duurzaamheid, de betekenis van natuurlijke processen voor onze huidige omgeving en vraagstukken die met de toepassing van augmented reality ontstaan. Een van de meest spraakmakende werken uit de tentoonstelling is Drifter, een zwevend blok beton van vier bij twee bij twee meter. Na de wereldpremière op The Armory Show in New York in 2017 is deze magische installatie nu te zien in de IMC-zaal van het Stedelijk.

MEER OVER DE SPREKERS

Studio Drift werd in 2007 opgericht door Lonneke Gordijn (Alkmaar, 1980) en Ralph Nauta (Swindon, Verenigd Koninkrijk, 1978). Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven, waar zij in 2005 afstudeerden. Hun fascinatie voor natuur, sciencefiction en technologie komt samen in hun site-specifieke installaties en interactieve sculpturen. In het proces van de vertaling van hun ideeënwereld naar een werk gaan ze vaak samenwerkingen aan met wetenschappers, programmeurs, ingenieurs en andere specialisten. Hierbij dagen ze graag hun samenwerkingspartners uit om grenzen van de technologie te verkennen. Dit resulteert in een esthetisch en evenwaardig samenspel tussen natuur en techniek. 

Studio Drift founders Lonneke Gordijn and Ralph Nauta photo by J.W. Kaldenbach