Gallery talks — 14 mrt 2014

Prijs
Entreebewijs Stedelijk Museum + €2,50 toeslag
Locatie
Start in de Stedelijk Museum Schiphol Lounge
Tijd
14 mrt 2014, 12.00 tot 13.00
Taal
Engels
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Het Stedelijk Museum is verheugd om een nieuwe serie Gallery Talks aan te kondigen binnen het kader van de tentoonstelling Marcel Wanders: Pinned UpGerenommeerde experts op het gebied van industrieel ontwerp delen hun visie op deze tentoonstelling, zoals Ingeborg de Roode (curator Marcel Wanders tentoonstelling), Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot) en Karin Krautgartner & Gabriele Chiave (creative directors bij Marcel Wanders studio).

Meer informatie over de sprekers:

Karin Krautgartner studeerde Industrieel Ontwerp in Wenen en aan de Rietveld Academie, Amsterdam. Sinds 1999, is ze werkzaam bij Marcel Wanders studio in Amsterdam - eerst als productontwerper, later als interieurontwerper en nu als creative director. Samen met Marcel Wanders en Gabriele Chiave zij is verantwoordelijk voor de creatieve output van de studio voor alle soorten van het product - en meubelontwerp, art direction , interieurs voor luxe hotels en prive-woningen.

Gabriele Chiave studeerde Industrieel Ontwerp aan het Europees Instituut voor Design in Milaan. Tussen 2000 en 2006 werkte hij voor verschillende ontwerpstudio's (Syn ontwerp, Fabio Rotella, Lorenza Bozzoli, Dainese, Foscarini, Serralunga) en werkte in Marc Sadler's studio waar hij deel uitmaakte van het onderzoekscentrum Ideal Standard Europea. Van 2002 tot 2006 werkte hij samen met Alessi en diverse internationale designers aan nieuwe typologieën en metaprojecten voor het bedrijf. Sinds 2007 werkt hij voor Studio Marcel Wanders als Creative director en is hij samen met Karin Krautgartner verantwoordelijk voor alle creatieve processen voor product- en interieurontwerp .