Gallery talks — 28 mrt 2014

Prijs
Entreebewijs Stedelijk Museum + €2,50 toeslag
Locatie
Start in de Stedelijk Museum Schiphol Lounge
Tijd
28 mrt 2014, 12.00 tot 13.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Het Stedelijk Museum is verheugd om een nieuwe serie Gallery Talks aan te kondigen binnen het kader van de tentoonstelling Marcel Wanders: Pinned Up. Gerenommeerde experts op het gebied van industrieel ontwerp delen hun visie op deze tentoonstelling, zoals Ingeborg de Roode (curator Marcel Wanders tentoonstelling), Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot), Marjan Groot (universitair docent, Universiteit Leiden), en Karin Krautgartner & Gabriele Chiave (creative director en senior ontwerper bij Marcel Wanders studio).

Meer informatie over de spreker

Marjan Groot is universitair docent in de geschiedenis van design en wooncultuur, aan de Universiteit Leiden bij de BA opleiding Kunstgeschiedenis en MA opleiding Arts and Culture. Zij geeft les in de geschiedenis van vormgeving in verschillende perioden en over verschillende thema’s. Groot is met name geïnteresseerd in theoretische benaderingen van design, zowel historisch als hedendaags, en de verbinding van culturele media zoals kunst, film, literatuur, en het begrip design. Zij publiceerde over cross-overs in design tussen Europese en niet-Europese culturen, over ornament en decoratie, over gender en design, en over design en biotechnologie