Gallery talks — 4 apr 2014

Prijs
entreeprijs Stedelijk Museum + €2,50 toeslag
Locatie
Start in de Stedelijk Museum Schiphol Lounge
Tijd
4 apr 2014, 11.00 tot 12.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Het Stedelijk Museum is verheugd om een nieuwe serie Gallery Talks aan te kondigen binnen het kader van de tentoonstelling Marcel Wanders: Pinned UpGerenommeerde experts op het gebied van industriële vormgeving delen hun visie op deze tentoonstelling, zoals Ingeborg de Roode (curator Marcel Wanders tentoonstelling), Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot), Karin Krautgartner & Gabriele Chiave (creative directors bij Marcel Wanders studio) en Sjoerd Vroonland (designlabel Vroonland & Vaandrager)

Meer informatie over de sprekers

In 2010 richtten Sjoerd Vroonland en Arjan Vaandrager samen hun designlabel Vroonland & Vaandrager op. Tijdens hun opleiding aan de meubelmakersvakschool in Rotterdam begonnen ze hun samenwerking. Daarna heeft Sjoerd Vroonland zich op ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem gespecialiseerd in product design, terwijl Arjan Vaandrager zich aan de HoGent Natuur en Techniek in Gent in de houttechnologie bekwaamde. De expertise van Vroonland & Vaandrager zit in de ontmoeting tussen materialen. Tussen armatuur en lampenkap, tussen tafelblad en poot. Ze hebben niets te verbergen, sterker nog: het vakmanschap mag gezien worden! In plaats van technische verbindingen te verstoppen, leggen de ontwerpers de nadruk op de schoonheid van de constructie. Het resultaat is vaak even nuchter als poëtisch. De vernieuwende producten komen vaak voort uit succesnummers van weleer. Materialen, technieken en vormen die we allemaal kennen. Van het archetypische fietszadel tot de antieke wasknijper, Vroonland & Vaandrager gebruikt zijn beste eigenschappen en vindt nieuwe manieren om ze toe te passen.