Gallery talks — 10 apr 2019

Conservator in opleiding Cristina Bută assisteerde bij het samenstellen van de tentoonstelling 'Maria Lassnig - Ways of Being'. Op 10 april neemt zij je mee en vertelt over haar ervaringen met het werk van Maria Lassnig.
Prijs
Museum ticket + € 3
Locatie
Verzamelen bij informatiebalie in het Entreegebied
Tijd
10 apr 2019, 16.00 tot 17.00
Taal
Engels
Toegang
Tickets

De tentoonstelling Maria Lassnig – Ways of Being toont het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Maria Lassnig. In Nederland is zij relatief onbekend, maar internationaal wordt zij gezien als een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Haar veelzijdige oeuvre omvat schilderijen, tekeningen, films en beeldhouwwerken. Een belangrijk thema voor Maria Lassnig was haar 'Körperbewusstsein' (body awareness), de verhouding tussen je lichaam en de wereld. Ze beeldt niet af wat ze ziet, maar brengt de innerlijke ervaring van haar lichaam in beeld.

Ervaar zelf hoe Maria Lassnig dacht en werkte en ontdek haar omvangrijke oeuvre samen met conservator in opleiding Cristina Bută.


MEER OVER CRISTINA BUTĂ

Cristina Bută is zelfstandig conservator hedendaagse kunst en conservator in opleiding in het Stedelijk Museum Amsterdam gedurende 2018-2019. Haar interessegebieden zijn politieke macht en kwetsbaarheid. In 2016 startte ze een langdurige samenwerking met de Afghaans-Nederlandse kunstenaar Dawood Hilmandi. Ze organiseerde verschillende tentoonstellingen, waaronder Portrait Rearchived (GLLRY ZOH, Amsterdam Zuidoost, 2018), met werken die gaan over gezag en de politiek van herinnering door Hilmandi en Louis Hothothot (CHN). Cristina werkte ook als onderzoeksassistent bij prof. dr. Christa-Maria Lerm-Hayes aan de Universiteit van Amsterdam.

Momenteel werkt ze aan een project waarbinnen de postkoloniale implicaties van Othering in Oost-Europese context worden gedocumenteerd. Ze behaalde een Honours BA in Literary Studies & Cultural Analysis (UvA) en studeert momenteel af aan de MA Curating Art & Cultures (UvA en VU).

Cristina Bută