5, 12 jul 2024

Een vrijdagavond in het museum! Vanwege de grote belangstelling voor Marina Abramović gaat de tentoonstelling extra open. In de laatste twee weken kun je de tentoonstelling op vrijdagavond bezoeken van 18.00 tot 22.00 uur.

Prijs
Reguliere ticketprijs
Let op: voor deze tentoonstelling geldt een starttijd en een eenmalige toeslag
Tijd
5 jul, 18.00 tot 22.00
12 jul, 18.00 tot 22.00
Toegang
Selecteer je tijdslot voor 5 of 12 juli via de Marina Abramović ticketshop:
Tickets

There are so many different forms of art, performance is one of the most difficult, the most immaterial, and the most real.

— Marina Abramović

PERFORMANCES

Nu de laatste weken van de tentoonstelling zijn ingegaan, bieden deze extra avondopenstellingen gelegenheid om de performances Imponderabilia en Luminosity van Abramović in een nieuw avondlicht te ervaren. 

De performance Counting the Rice, in het entreegebied, is doorlopend en kun je ook zelf aan meedoen. Op 12 juli kan je daarnaast meedoen met de heruitvoering van Work Relation (18.30 – 20.00). Mis deze kans niet en ontdek het grensverleggende werk van de pionier van de performancekunst.

Boek ticket

Over de tentoonstelling 

Dompel je onder in de wereld van de legendarische Marina Abramović, in het grootste overzicht ooit in Nederland! Ruim 60 belangrijke werken tonen de ontwikkeling van het indrukwekkende oeuvre van de pionier van de performancekunst in de afgelopen vijftig jaar: van haar vroege werk, dat ze maakte in het voormalige Joegoslavië en in Amsterdam, tot de baanbrekende performances met haar partner Ulay en het solowerk waarmee ze nog steeds actief is.

Meer info

foto van performance Imponderabilia
Live reperformance 'Imponderabilia', 1977/2024, Ulay, Marina Abramović, Stedelijk Museum Amsterdam, 2024. Foto: Fabian Landewee

Tijdens de avondopenstellingen op 5 en 12 juli is alleen de Marina Abramović-tentoonstelling toegankelijk. De rest van het museum is gesloten.