Performance — 16 sep 2013

Tijd
16 sep, 17.30

Tijd: 19:30
Locatie: Auditorium, The Temporary Stedelijk
Toegangsprijs: € 5 + toegangsprijs museum
Voertaal: Engels

Expressive Power Series Part 1: Max Bonner on the Phenomenology of Speech, 2010 performance, ca. 50’; Engels, met Greg Shapiro als Max Bonner; Paula Juan Lima als Alejandra Alvarez Nowak; Mark Bellamy als Whiff en Yvette Supraski als Mrs. Malik.

Het werk van Nicoline van Harskamp is te beschouwen als een diepgaande analyse van het functioneren van taal in het publieke en met name het politieke domein. Dit heeft te maken met haar sterke en langdurige belangstelling voor de structuur, of beter gezegd antistructuur, van het anarchisme als gedroomd politiek systeem voor het bestuur van een samenleving.

De performance Expressive Power Series Part 1: Max Bonner on the Phenomenology of Speech is gebaseerd op een omvangrijke reeks in scène gezette debatten, toespraken en trainingen. Het theaterstuk van bijna een uur concentreert zich op een consulent interpersoonlijke dynamiek, Max Bonner geheten, en leden van zijn publiek onder wie een mensenrechtenactivist, een academicus en een dogmatische anarchist. Hij tracht hen te overtuigen van het nut van populaire psychologische modellen voor sociale overreding die wereldwijd worden gehanteerd, onder andere door het Pentagon, grote bedrijven en niet-gouvernementele organisaties. Volgens Van Harskamp toont de discussie die volgt, “dat politieke consensus onmogelijk via verbale interactie tot stand te brengen is” – een situatie die ze met momenten van onenigheid, paradox en onderhandeling van betekenis voorziet.

Biografie kunstenaar
Nicoline van Harskamp (1975) woont en werkt in Rotterdam. Zij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (1994-1997) en het Chelsea College of Art and Design, Londen (1997-1998). Tevens was zij als resident artist verbonden aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (2007-2008). Plaatsen waar haar werk is tentoongesteld zijn onder andere: Casco Projects, Utrecht (2007), Van Abbemuseum, Eindhoven (2008), Witte de With, Rotterdam (2010), en de Biënnale van Boekarest in Roemenië (2010). In 2009 won zij de Prix de Rome.

Reserveren voor een activiteit van het Public Programma van The Temporary Stedelijk is noodzakelijk.  Voor meer informatie over het reserveren voor deze activiteit van het Publieksprogramma van The Temporary Stedelijk bekijkt u de reserveringspagina.

Volgende Performance Evenementen

11 nov 2010
Performance - Guido van der Werve met performance number twelve

20 nov 2010
Performance - Hanne Darboven 

9 dec 2010
Performance - Alexandre Singh