Gallery talks — 13 nov 2019

Bekijk de kunstwerken in deze tentoonstelling samen met Stadsdichter Gershwin Bonevacia, die zijn visie zal delen en je uitnodigt om in gesprek te gaan over de vragen die voor hem het meest belangrijk zijn, zoals ''Wat zegt jouw omgeving over jou?'' en ''Waar voel jij je thuis?''.

Prijs
Entreebewijs museum + €3,-
Locatie
verzamelen bij informatiebalie in het Entreegebied
Tijd
13 nov 2019, 16.00 tot 17.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw, om uiteenlopende redenen, naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Zij moeten er hun weg vinden in een gepolariseerde samenleving vol nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. Dit is het verhaal van kunstenaars die moedige beslissingen nemen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien én om nieuwe kunstenaars te ontdekken.

OVER GERSHWIN BONEVACIA

Gershwin Bonevacia is schrijver en Stadsdichter van Amsterdam. Hij schrijft gedichten en verhalen. Op filosofische maar vooral poëtische wijze geeft hij vorm aan onderwerpen als duurzaamheid, onderwijs maar ook Harry Potter. Aan de hand van zijn gedichten is hij in staat om soms een lach en soms een traan op het gezicht van het publiek te toveren. Gershwin Bonevacia werkt als dichter en schrijver samen met organisaties als het Van Gogh Museum, de Erasmus Universiteit, NPO en TEDx.

In 2018 debuteerde hij met zijn dichtbundel genaamd ‘Ik heb een fiets gekocht’ en werd hij genomineerd als een van de meest veelbelovende Nederlanders tot en met 25 jaar.

Ik wil dichter zijn, dichter bij mezelf, maar ook dichter bij jou”. –

Gershwin Bonevacia


Gershwin Bonevacia
Gershwin Bonevacia