Events — 26 nov 2016

Prijs
Studenten € 8,50 / regulier € 10
Locatie
De Balie, Grote Zaal, Kleine-Gartmanplantsoen 10
Tijd
26 nov, 9.30 tot 11.00
Taal
Engels
Toegang
tickets

Het Stedelijk Museum Amsterdam en De Balie organiseren een rondetafelgesprek dat zich concentreert op de rol van culturele instellingen in een samenleving die verandert onder invloed van toenemende globalisatie, mobiliteit en migratie. Naast sociale, politieke en economische consequenties heeft migratie ook effect op de artistieke praktijk.

Musea voor moderne en hedendaagse kunst zien hierin aanleiding om hun positie en rol in de samenleving beter te definiëren. Gerenommeerde experts gaan in gesprek over bestaande museumstrategieën en projecten met betrekking tot het onderwerp migratie.

Presentatie:
Victoria Walsh, Professor of Art History at Royal College of Art, Londen

Panelleden:
Wayne Modest, Head of Research Center for Material Culture, Leiden
Charl Landvreugd, Fulbright Fellow Modern Art: Critical and Curatorial Studies MA aan Columbia University, PhD-kandidaat Curating Contemporary Art aan het Royal College of Art in London en Visual Artist.
Sophie Goltz, Artistiek directeur Stadtkuratorin Hamburg

Moderator:
Johan Hartle, assistent-professor filosofie, Universiteit van Amsterdam

STEDELIJK STUDIES
Victoria Walsh schreef onlangs het artikel ‘Redistributing Knowledge and Practice in the Art Museum’ (2016) voor het online vaktijdschrift Stedelijk Studies (#4). Hierin verwijst ze naar het project  ‘Transfigurations’ uit 2013, gefinancierd door de Europese Unie als onderdeel van het vier jaar durende multi-samenwerkingsproject ‘Museums in an Age of Migrations’ (MeLa). Download het artikel hier. Meer informatie over Stedelijk Studies is te vinden op http://www.stedelijkstudies.com/.