Events — 8 nov 2003

Tijd
8 nov, 19.13 tot 23.00
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Voor de laatste keer: Museumnacht in het 'oude' Stedelijk. Het gebouw aan de Paulus Potterstraat zal volgend jaar toch echt zijn poorten sluiten. Maar voor het zo ver is, nog eenmaal een Mn8. Gelimiteerd toegang (max. 1000 bezoekers tegelijk) op last van de brandweer.

Uitsluitend toegang met de Museumn8 passe-partout. Voor verkrijgbaarheid van Museumn8 passe-partouts zie: www.n8.nl

Moet u te lang wachten? Ga dan naar cultureel centrum De Balie waar het spectaculaire programma 'Open 24 Hours' plaatsvindt. In het oplaasbare Rietveldpaviljoen achter het Stedelijk (uitsluitend bereikbaar vanaf het Museumplein) zal de opening van de Museumn8 om 18.30 uur worden verricht.

Tentoonstellingen
Tot zo ver 

'Tot zo ver' is de slottentoonstelling samengesteld door oud-directeur Rudi Fuchs. Deze magistrale expositie is gewijd aan de eigen collectie. Schilderijen, beelden, tekeningen, foto- en videowerk uit verschillende stromingen zijn volgens de methode Fuchs in dialoog met elkaar gebracht.

Revolution in the Air – De Sixties en het Stedelijk
De jaren '60 en '70 staan weer sterk in de belangstelling. Reden voor het Stedelijk om een overzicht te wijden aan verschillende kunstfacetten uit deze periode uit de collectie. Ook is de populaire, door de Vietnamoorlog geïnspireerde installatie The Beanery van Edward Kienholz opgesteld.

LINK: Gemeentelijke Kunstaankopen Fotografie 2003
De jaarlijkse tentoonstelling van voorstellen voor gemeentelijke kunstaankopen staat dit keer in het teken van fotografie. In de Sandbergvleugel wordt recent werk getoond van 29 fotografen en fotokunstenaars die in Amsterdam wonen en/of werken.

Evenementen
20.00 – 0.30 uur
Champ d’Action
Champ d’Action is een Antwerps gezelschap dat actuele muziekcreaties uitvoert. Champ d’Action combineert muziek en performance in een minimalistische sfeer. Zo ontstaat er een sterke wisselwerking tussen klank en beeldend kunst, zeker als zij tijdens de Mn8 onder meer op de erezaal stukken gaan uitvoeren. Ook andere zalen worden aangedaan waar het publiek per ruimte telkens andere muzikale inventies kan ondergaan. 
http://www.champdaction.be

19.00 – 2.00 uur
Open 24 Hours
DNerveLAb organiseert samen met cultureel centrum De Balie het project 'Open 24 Hours'. Onder het motto How far would you go for art? heeft het publiek de kans om zich onder te dompelen in een mix van kunst en subcultuur. Gedurende de Mn8 is ook het Stedelijk participant, onder meer met de Confession Room van Aneta Lesnikovska. Hier kan je biechten over je kunstzonden bij een professional. In de Balie duurt ‘Open 24 Hours’ van zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur.

3000 is samen één
Kunstwerk ‘Eunuch’ van Breitner is op 3000 tegels ‘gereconstrueerd’ door VMBO-scholieren onder leiding van Cornel Bierens. Tijdens de nacht zal het werk om 20.30 uur worden onthuld.

KunstRAP
André Accord verzorgt rapworkshops bij ‘Revolution in the Air’ en ‘Link’, om 19.30, 20.30 en 21.30 uur. Voor jong en oud. Vol = vol!

Rondleidingen
Gedurende de Mn8 zijn er doorlopend rondleidingen.