Events — 3 nov 2012

Tijd
3 nov 2012, 12.23

Tune in to the Stedelijk!

Kom tijdens de museumnacht op zaterdag 3 november naar het vernieuwde Stedelijk voor een spectaculair nachtprogramma en maak kennis met de collectie, het nieuwe gebouw, kunstenaars en andere creatievelingen.  

Wat heeft het Stedelijk jou te bieden? Tune in and find out!

BLIKOPENER SPEED TOUR
De Blikopeners, medewerkers van het Stedelijk tussen 15 en 19 jaar, nemen je mee door de indrukwekkende collectie. Wat zijn hun favorieten? En die van jou? Verander full speed in een kenner.
Locatie: Verzamelen in zaal 0.30 op de begane grond van het historische gebouw.
Tijd: Tours beginnen elk kwartier vanaf 19.15 uur. Laatste tour om 01.45 uur.

MEET THE ARTIST
Stedelijk curator Martijn van Nieuwenhuyzen interviewt deelnemers van de tentoonstelling Beyond Imagination bij hun eigen werk. Wat motiveert ze? En waarom hebben ze zich juist in Nederland gesetteld? Met o.a.: James Beckett, Eglé Budvytyté en Suchan Kinoshita.
Locatie: Zaal 1.34
Tijd: Interviews beginnen elk heel uur vanaf 20.00 uur. Laatste interview om 00.00 uur.

WORKSHOP BADKUIP CURATOR
Het gigantische oppervlak van de kelderzaal onderin de Badkuip vraagt om een uitdagende en experimentele inrichting. Wat zou jij doen met die 1100m2? In de studio’s richt je je eigen maquette in met mini Mondriaans, De Koonings, designafvalbakken of zelfs pindakaas. Het meest opvallende concept wordt beloond met een boekenpakket.
Studio A en B: trap naar beneden bij de museumwinkel. Van 19.00 tot 02.00 uur.

PARTI ART COLLECTIVE
Met de hulp van kunstenaarscollectief pARTi creëerden Amsterdamse jongeren een act voor museumnacht. Zij laten je opnieuw kennis maken met meesterwerken uit de Stedelijk collectie.
Locatie & Tijd: Op onvoorspelbare momenten en verrassende plekken.

POETRY PUSHER
De sfeer in de intieme Appel-Bar wordt vanavond gevaarlijk intens. Justin Samgar, alias de Poetry Pusher, verkent met zijn gedichten en rappe babbel de grenzen van wat comfortabel is.
Appel-bar (zaal 0.16). Doorlopend tussen 19.00 en 02.00 uur.

MUZIEK, COCKTAILS EN KUNST
DJ collectief Malawi zet de toon in het auditorium met een mix van wereldmuziek, disco, soul, new wave en house. De knappe jongens van BAK verzorgen hier op het Stedelijk geïnspireerde cocktails.
Locatie:Teijin Auditorium
Tijd: 20.30 – 02.00 uur

VONK: KNIPPERFLITS
Experimenteel muziek project VONK (Gerjan Piksen en Boris Bezemer) presenteert hun geluids- en lichtinstallatie: KNIPPERFLITS. Knipperflits laat je geluid ervaren als nooit tevoren. Zing mee met het Aan en Uit koor terwijl de lampen erop los knipperen.
Locatie: Stedelijk Museum, bovenaan de grote trap in het oude gedeelte (voor het Zadelhoff Café)
Tijd: doorlopend van 19.00 tot 02.00
www.vonkvonk.nl/

TERRA NULLIUS (no mans land)
Dansers Yurie Umamoto en Sayaka Akitsu offeren hun huid op aan elkaars fantasie om samen een onbekend landschap in kaart te brengen door elkaar te betekenen. Uit verlangen naar het verkennen van intimiteit via kunst, willen de bedenkers van deze performance, Ema Nik Thomas en Maria Mavridou, reflecteren op de stelling "papier weigert geen inkt".
Locatie: Entreehal, naast de Best Verzorgde Boeken
Tijd: vanaf 20 uur totdat de inkt op is geraakt.

Zadelhoff Café

Drink, ontmoet, praat en geniet in het Zadelhoff Café, dat gedurende de hele nacht open is.

n8-hap

Trek? Het Restaurant Stedelijk biedt een lekkere nachthap voor € 7,50 tot 01.00 uur. 

Datum: zaterdag 3 november 2012
Tijd: 19.00 - 02.00 uur
Tickets & info: museumnachtamsterdam.nl