Events — 19 okt 2022, 28 dec 2022

Is er iemand in jouw familie doof of slechthorend? Dan nodigen we je van harte uit voor onze Familierondleiding in Nederlandse Gebaren Taal.  

Prijs
€2,50 p.p + een geldig museumticket 
Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd
19 okt 2022, 11.00 tot 12.00
28 dec 2022, 11.00 tot 12.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

Kom erachter wat het lievelingskunstwerk van je moeder is, welke kleur je broertje het mooist vindt en waar je zelf aan denkt als je een heel groot blauw schilderij ziet. In de 'hoe goed ken jij je familierondleiding' beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een dove rondleider en een stemtolk voor de horende familieleden.

rondleiding doven en slechthorenden
Foto: Tomek Dersu Aaron

De NGT rondleidingen worden mede mogelijk gemaakt door Fonds 1999

Musea in Gebaren

De rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het Stedelijk zijn het resultaat van het project Musea in Gebaren, waar het museum zich in 2016 als partner bij heeft aangesloten. Musea in Gebaren is een gezamenlijk initiatief van Foam en Musea in Gebaren. Twaalf jonge doven kregen in een trainingsprogramma van zes weken een interne opleiding tot rondleider, waarin zij kennismaakten met de theorie en praktijk van het rondleiden. Hierna werden zij aan de deelnemende culturele instellingen gekoppeld, waar zij programma’s in Nederlandse Gebarentaal verzorgen. Naast de rondleidingen in het Stedelijk Museum worden er in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum, het Joods Cultureel Kwartier, de Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE filmmuseum en Foam programma’s in NGT aangeboden.