Events — 2 mei 2024, 31 okt 2024

Is er iemand in jouw familie doof of slechthorend? Dan nodigen we je van harte uit voor onze Familierondleiding in Nederlandse Gebaren Taal.  

Prijs
€2,50 p.p + een geldig museumticket 
Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd
2 mei, 11.00 tot 12.00
31 okt, 11.00 tot 12.00
Taal
Nederlandse Gebaren Taal
Toegang
Tickets

In de 'hoe goed ken jij je familierondleiding' beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een dove rondleider en een stemtolk voor de horende familieleden.

Let op: wil je een keer meelopen met een NGT-rondleiding vanwege een opleiding of vanuit interesse? Mail naar Educatie@stedelijk.nl, dan kijken we wat er mogelijk is.

Agenda 2024

  • Donderdag 22 februari – Martin Wong 
  • Donderdag 2 mei – Collectie
  • Donderdag 31 oktober – Unravel

Tickets

Foto: Maarten Nauw

De NGT rondleidingen worden mede mogelijk gemaakt door Fonds 1999

Musea in Gebaren

De rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het Stedelijk zijn het resultaat van het project Musea in Gebaren, waar het museum zich in 2016 als partner bij heeft aangesloten. Musea in Gebaren is een gezamenlijk initiatief van Foam en Musea in Gebaren. Twaalf jonge doven kregen in een trainingsprogramma van zes weken een interne opleiding tot rondleider, waarin zij kennismaakten met de theorie en praktijk van het rondleiden. Hierna werden zij aan de deelnemende culturele instellingen gekoppeld, waar zij programma’s in Nederlandse Gebarentaal verzorgen. Naast de rondleidingen in het Stedelijk Museum worden er in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum, het Joods Cultureel Kwartier, de Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE filmmuseum en Foam programma’s in NGT aangeboden.

Bezoek het museum met je familie!

Boek ticket