Events — 6 jul 2024

We nodigen je van harte uit voor onze rondleiding in Nederlandse Gebaren Taal.  

Prijs
€2,50 p.p + een geldig museumticket 
Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd
6 jul, 11.00 tot 12.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets
Let op: in de ticketshop staat Familierondleiding, maar deze rondleiding is niet alleen bedoeld voor families. Vrienden, collega's en buren zijn natuurlijk ook welkom!

Let op: wil je een keer meelopen met een NGT-rondleiding vanwege een opleiding of vanuit interesse? Mail naar Educatie@stedelijk.nl, dan kijken we wat er mogelijk is.
rondleiding doven en slechthorenden
Foto: Maarten Nauw

Het Stedelijk Museum ontdek je het beste in je eigen taal. Daarom zijn er speciaal voor dove bezoekers rondleidingen in Nederlandse Gebaren Taal. In deze rondleidingen beleef je het museum en de kunstwerken samen en leer je elkaar nóg beter kennen. Dit alles onder begeleiding van een dove rondleider en een stemtolk voor de horende deelnemers.

Marina Abramović

Zaterdag 20 april en zaterdag 6 juli, 11.00 - 12.00 uur

Marina Abramović wordt gezien als een van de belangrijkste grondleggers van de performancekunst. Voor haar performances gebruikt ze haar eigen lichaam en test ze de grenzen van haar lijf en geest. In het Stedelijk Museum is een grote overzichtstentoonstelling te zien met foto’s, video’s, sculpturen én live performances. De performances worden op verschillende tijdstippen uitgevoerd door performers die speciaal zijn opgeleid volgens de Abramović Methode en duren soms meerdere uren of dagen.

Ga mee met onze dove rondleider en duik in de wereld van Marina Abramović.

Tickets

Marina Abramović, 'Four Crosses: The Good (positive)', 2019 (detail). Met dank aan de Marina Abramović Archives. © Marina Abramović

Agenda 2024

  • Zaterdag 20 april – Marina Abramović 
  • Zaterdag 6 juli – Marina Abramović 
  • Zaterdag 2 november - Museumnacht

Tickets

De NGT rondleidingen worden mede mogelijk gemaakt door Fonds 1999.

  • logo fonds 1999

Musea in Gebaren

De rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het Stedelijk zijn het resultaat van het project Musea in Gebaren, waar het museum zich in 2016 als partner bij heeft aangesloten. Musea in Gebaren is een gezamenlijk initiatief van Foam en Musea in Gebaren. Twaalf jonge doven kregen in een trainingsprogramma van zes weken een interne opleiding tot rondleider, waarin zij kennismaakten met de theorie en praktijk van het rondleiden. Hierna werden zij aan de deelnemende culturele instellingen gekoppeld, waar zij programma’s in Nederlandse Gebarentaal verzorgen. Naast de rondleidingen in het Stedelijk Museum worden er in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum, het Joods Cultureel Kwartier, de Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE filmmuseum en Foam programma’s in NGT aangeboden.