Gallery talks — 9 jan 2015

Locatie
Stedelijk Museum, start in de Schiphol entreehal, rondleiding door de tentoonstelling
Tijd
9 jan 2015, 12.00 tot 13.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Reserveer hier.

Het Stedelijk Museum heeft het genoegen om u uit te nodigen de tentoonstelling ON THE MOVE Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving te bezichtigen in het gezelschap van de curatoren van de tentoonstelling en gast-juryleden voor de Gemeentelijke Kunstaankopen. Tijdens een reeks Gallery Talks bespreken zij een groep werken op zaal, uitgaande van hun eigen kennis en expertise binnen de fotografie en vormgeving. Zo krijgt u de gelegenheid een aantal rondleidingen bij te wonen vanuit telkens een uniek perspectief.

De presentatie toont 28 kunstenaars die op speelse, kritische en uitdagende wijze verhalen vertellen via fotografie en grafische vormgeving, in de vorm van kunstenaarsboeken, ruimtelijke installaties en nieuwe technische mogelijkheden zoals apps en websites. Tijdens de Gallery Talks vertellen de curatoren en gast-juryleden vanuit hun professionele achtergrond over de werken in de tentoonstelling; Carolien Glazenburg (samensteller van de tentoonstelling en conservator Grafische Vormgeving bij het Stedelijk Museum), Anne Ruygt (samensteller van de tentoonstelling en junior conservator Fotografie), Ad van Denderen (gast‑jurylid en fotograaf), Mirjam Kooiman (conservator in opleiding Fotografie), Karin Krijgsman (gast‑jurylid en studieleider van de opleiding Fotografie aan AKV St. Joost) en Dimitri Nieuwenhuizen (gast‑jurylid en medeoprichter van het multidisciplinaire vormgevingsbureau LUST).

Meer informatie over de sprekers

Karin Krijgsman is studieleider van de opleiding Fotografie aan AKV St. Joost en onderzoekt de mogelijkheden van fotografie binnen de virtuele wereld. Als gast-jurylid is zij betrokken bij de selectie voor de Gemeentelijke Aankopen.
Krijgsman is opgeleid als fotograaf aan AKV│St.Joost en de Universiteit Leiden, Master Photographic Studies. In haar onderzoek richt zij zich op digitale vormen van fotografie, zoals haar samenwerking met Suzan Geldhoff voor Screendump‑project, een doorlopend onderzoek naar en verkenning van het fotograferen in de virtuele wereld. In 2014 publiceerden Geldhoff en Krijgsman Screendump #2, over het toe‑eigenen van online gevonden foto's. Krijgsman stelde tentoonstellingen samen voor onder andere Breda Photo en Fotofestival Naarden. Daarnaast is zij oprichter van Fw:, een onafhankelijk laboratorium en experimenteel platform voor fotografie-gerelateerde publicaties, projecten en ontmoetingen tussen kunstenaars, schrijvers en curatoren. Krijgsman is lid van de Raad van Toezicht Nederlands Fotomuseum Rotterdam.