Events — 1 jun 2018

Gedurende één vrijdagavond tonen de 17 nieuwkomer kunstenaars die een maand lang nieuw werk in het Stedelijk hebben geproduceerd hun werk, geeft Arnon Grunberg therapiesessies, is er muziek, zijn er filmscreenings en discussies.
Prijs
Entreeticket museum
Locatie
Diverse plekken in het museum
Tijd
1 jun 2018, 19.00 tot 23.00
Taal
Engels
Toegang
Niet nodig

Onder de titel Geef ons het museum betrekken schrijver Arnon Grunberg en een groep kunstenaars en vormgevers die onlangs in Nederland zijn komen wonen de gehele maand mei het Stedelijk Museum. ’s Ochtends zullen zij diverse functies in het museum vervullen, van suppoost tot restaurateur, van werken op de marketingafdeling tot directeur a.i. ’s Middags werken zij in het museum aan hun eigen projecten.

Op vrijdagavond 1 juni vindt de afsluiting van dit project plaats middels een presentatie van de geproduceerde werken en diverse debatten en performances. Naast de vragen van wie en voor wie het museum is, zal het ook gaan over de vraag wat Europese cultuur is en hoeveel gemeenschappelijke identiteit je eigenlijk nodig hebt om min of meer vreedzaam samen te leven. Heeft Europa duidelijke grenzen nodig, hoe belangrijk zijn die? Waar ligt Europa eigenlijk?

Dit is ook  waar het Forum on European Culture om draait. Deze slotmanifestatie van Geef ons het museum is dan ook mede-samengesteld door en onderdeel van de tweede editie van het Forum on European Culture (een initiatief van De Balie & DutchCulture).

PROGRAMMA

Het Friday Night programma vindt plaats op diverse plekken in het museum.

CREDITS

Geef ons het museum is samengesteld door Nagham A Assaf, Nasam Abboud, Mazen Al Ashkar, Moutaz Alhowari, Odai Al Krede, Manar Al Sammour, Carl Asali, Raafat Ballan, Oussama Diab, Betul Ellialtioglu, Hussein Fakih, Saèd Fanari, Arnon Grunberg, Noor Issa, Yazan Maksoud, Marwa Mezher, Christin Mussa en Sally Samaan, op uitnodiging van het Stedelijk Museum Amsterdam, in samenwerking met Makers Unite en Forum on European Culture. Curatoren: Betul Ellialtioglu, Mazen Al Ashkar aen Yazan Maksoud. Voor de zaalinrichting is samengewerkt met Marieke Schoonderbeek en Eva Pel van Buro Lanzarote.