Events — 6 jul 2018

Op vrijdagavond 6 juli is de tentoonstelling 'Amsterdam Magisch Centrum' alvast te zien tijdens de feestelijke openingsavond met tegendraads talent van toen en nu. We zijn vanaf 22.00 uur tot middernacht geopend.
Prijs
Gratis entree. Reserveren niet nodig.
Tijd
6 jul 2018, 22.00 tot 23.59

Kom deze zomer in de magische greep van het Amsterdam van de late jaren 60. Magisch en een tikje rebels. In de tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum. Kunst en Tegencultuur 1967-1970 ontdek je hoe in deze jaren een nieuwe generatie de stad overneemt, met liefde en vreedzaam protest, experiment en tegencultuur, lichamelijk bevrijding en geestverruiming.

PROGRAMMA

22.00 uur Event 'Spatial Effects', heropvoering van Event Research Group (ERG) uit 1968, entreegebied.
Muziek progressieve straatcultuur 60s anno 2018, met deejays:
22.00 uur - 23.00 uur – Vic Crezée
23.00 uur - 00.00 uur – Carista
Host: Shamiro Van Der Geld (Nachtburgemeester Amsterdam)

OVER DE TENTOONSTELLING

In de tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum. Kunst en Tegencultuur 1967 - 1970, werpt het Stedelijk Museum nieuw licht op de stad en de radicale vernieuwingen die in deze jaren plaatsvonden. Amsterdam is in die tijd een progressieve en artistieke vrijplaats: tegencultuur, experiment en underground rukken op vanuit de marge en domineren het culturele leven. Het gaat in de stad over liefde, vreedzaam leven, vrijheid en lsd. Maar deze jaren markeren ook het begin van de kraakbeweging, de seksuele revolutie, de doorbraak van de psychedelische jongerencultuur en de liberalisering van drugs. Kunstenaars verzetten zich - vaak met humor - tegen de gevestigde orde en zoeken naar nieuwe podia op straat, op tv en in tijdschriften. Ze doen voorstellen voor een compleet nieuwe manier van leven en ook vrouwelijke kunstenaars veroveren een plek. Het Stedelijk had een dubbelrol: het museum was een voorvechter van de avant-garde, maar het werd ook bekritiseerd als elitair bolwerk. Nu, 50 jaar later, kijkt het Stedelijk terug op de serie historische happenings, evenementen en conceptuele kunstwerken die plaatsvonden of te zien waren in Amsterdam, vaak met de stad als decor.