Events — 31 mrt 2023

Het Stedelijk Museum Amsterdam nodigt alle members van harte uit voor de opening van General Idea. Members hebben de mogelijkheid om als allereerst de 200 werken van de 3 Canadeze heren te mogen bewonderen. 

Tijd
31 mrt, 19.00 tot 22.00
General Idea, Zelfportret met objecten, 1981-82, Collectie National Gallery of Canada. © Algemeen idee. Foto: Nationale Galerij van Canada

Geestig en excentriek vertelt General Idea het verhaal van een groep wiens briljante output niet alleen resoneerde in hun eigen tijd, maar ook de basis legde voor toekomstige generaties makers, die nieuwe manieren informeerden om onze wereld opnieuw uit te vinden door middel van kunst.

Door verschillende aspecten van massamedia, consumentencultuur, sociale ongelijkheden, queer identiteit, de kunsteconomie en de aidscrisis aan te pakken, door middel van speelse kritiek, verrassende toe-eigeningen en satire, verlegden ze grenzen en veranderden ze de loop van de naoorlogse kunst grondig.

De meest uitgebreide expositie van het trio met meer dan 200 werken samen (grote installaties, publicaties, video's, tekeningen, schilderijen, sculpturen en archiefmateriaal), wordt georganiseerd door de National Gallery of Canada in samenwerking met het Stedelijk Museum en is samengesteld door Adam Welch, National Gallery of Canada, en Beatrix Ruf voor het Stedelijk en Gropius Bau, Berlijn.

Als member kunt u zich aanmelden via de uitnodiging die u binnenkort in de mail kunt verwachten.