Events — 15 dec 2017

De hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk Museum in een compleet nieuwe opstelling; dat is STEDELIJK BASE. Op 15 december vieren we de opening van deze nieuwe permanente presentatie.
Prijs
Gratis entree na 22:00 uur. Aanmelden niet nodig.
Tijd
15 dec 2017, 22.00
Toegang
*Houd er rekening mee dat het druk kan worden tijdens de opening. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat iedereen STEDELIJK BASE al kan bekijken op de avond zelf.

STEDELIJK BASE toont de ontwikkelingen in de kunst en design, vanaf 1880 tot nu in hoogtepunten. Het is hét perfecte instapmoment voor een kennismaking met moderne kunst en vormgeving, tegelijkertijd daagt BASE kunstliefhebbers uit de bekende topstukken van het Stedelijk in een totaal nieuwe context te ontdekken. STEDELIJK BASE zorgt voor verrassingen, onverwachte combinaties en legt dwarsverbanden tussen verschillende werken uit de collectie; denk aan die van Pablo Picasso, Jeff Koons, Charley Toorop, Nan Goldin, Piet Mondriaan, Barnett Newman, Yayoi Kusama, Ed van der Elsken, Yves Klein en vele anderen.

Vanaf 22:00 tot middernacht is iedereen welkom op de feestelijke openingsavond voor een drankje, dansje en natuurlijk een bezoek aan de nieuwe collectieopstelling*. We verwachten grootschalige gezelligheid maar mocht je niet kunnen komen op de avond zelf, laat dat dan de pret niet drukken. Gedurende de rest van het weekend ontvangt iedere 50e bezoeker een speciale verrassing!

*Houd er rekening mee dat het druk kan worden tijdens de opening. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat iedereen STEDELIJK BASE al kan bekijken op de avond zelf.

• Toegang op vrijdagavond 15 december is gratis
• Aanmelden niet nodig
• De rest van het weekend gelden reguliere toegangsprijzen