Gallery talks — 15 nov 2013

Tijd
15 nov 2013, 13.00 tot 14.00

Locatie: verzamelpunt Schiphol Lounge (entreehal)
Tijd: 15 november, 14.00 – 15.00 uur
Voertaal: Nederlands
Toegang: entreeprijs Stedelijk Museum
Reserveren: noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken. 

In het kader van de tentoonstelling Kazimir Malevich en de Russische Avant-Garde organiseert het Public Program van het Stedelijk Museum een reeks Gallery Talks – informele rondleidingen door gerenommeerde experts op het gebied van moderne kunst, in het bijzonder de historische avant-garde. Tijdens deze middag zal kunstenaar en schrijver PJ Roggeband een rondleiding verzorgen over de tentoonstelling. 

Meer informatie over de spreker

Kunstenaar PJ Roggeband opereert op het snijvlak van tekenen en taal. Naast exposities en verrassende optredens initieert hij ook allerlei projecten in het kader van kunst & publieke ruimte. Een mooi voorbeeld is zijn recente voetbal- en kunstproject Terreinwinst bij de Amsterdamse amateurclub ASV Arsenal. Sinds 2002 houdt PJ Roggeband zich onvoorwaardelijk bezig met het getal 11 in het algemeen en met 11-letterige woorden in het bijzonder. Resultaten van deze opmerkelijke zoektocht waren te zien in onder meer het literaire blad Tirade en te horen op festivals als Wintertuin en Poetry International. De website van zijn Elfletterig Genootschap (www.elfletterig.nl) is volgens insiders uitgegroeid tot het breedste weblog ter wereld. PJ Roggeband is een groot bewonderaar van de Russische Futuristen, met name van het werk van de dichter & denker Velimir Chlebnikov. Deze bevlogen geest was ook een inspiratiebron voor zijn vriend Kazimir Malevich.