Performance — 4 nov 2016

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert met trots de wereldpremière van Keren Cytters nieuwe performance There is no us in masterpiece.

Prijs
Volwassenen € 15,- / Studenten € 10,- / Museumkaart + € 3,- toegang
Locatie
Teijin Auditorium
Tijd
4 nov 2016, 19.00 tot 20.00
Taal
Engels
Toegang
Tickets 4 november (uitverkocht) Tickets 5 november Tickets 6 november

Voortbouwend op haar vorige performance Show Real Drama, die in opdracht van het Stedelijk Museum en If I Can’t Dance gepresenteerd werd in het Veem House of Performance in Amsterdam in 2012, stelt Keren Cytter in There is no us in masterpiece de vraag aan de orde wat acteren precies inhoudt door herhaaldelijk te schakelen tussen geacteerde en niet-geacteerde momenten. Wanneer acteurs Susie en Fabian – die in het stuk hun eigen namen gebruiken – de gevolgen van hun vroegere liefdesverhouding onder ogen proberen te zien, valt steeds lastiger te onderscheiden wat echt is en wat niet. Cytter wisselt het waar gebeurde, het geacteerde en het gefilmde met elkaar af en trekt zo de vaste grond weg onder de begrippen performance, gesproken woord, emotie en werkelijkheid.

MEER OVER DE KUNSTENAAR

Keren Cytter (1977, Israël) is een video-, film-, installatie- en performancekunstenaar woonachtig in New York. Na haar opleiding aan het Avni Institute in Tel Aviv was ze resident aan de Ateliers in Amsterdam. Cytters werk is tentoongesteld in een groot aantal internationale instellingen, zoals Tate Modern (Londen), the Kitchen (New York), MCA Chicago (Chicago), Moderna Museet (Stockholm), Hammer Museum (Los Angeles) en Kunstverein München (München). Ze heeft deelgenomen aan verschillende biënnales, waaronder Manifesta 7 (2008), de Biënnale van Venetië (2009) en de Liverpool Biennial (2014). In 2014 verwierf het Stedelijk haar werk Avalanche (2011) voor de collectie.

In opdracht van het Stedelijk Museum Amsterdam
Geproduceerd door A.P.E. (art projects era) 
Script, regie en decor: Keren Cytter 
Acteurs: Susie Meyer, Fabian Stumm, Colby Keller (video)

There is no us in masterpiece ontving genereuze ondersteuning van het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), het Prins Bernhard Cultuurfonds en het CCA Ujazdowski Castle, Warschau.