Workshops — Doorlopend

Van 9 februari t/m 18 augustus 2019 staat het Rabo Lab in het teken van de tentoonstelling Pinball Wizard: The Work and Life of Jacqueline de Jong.

Prijs
Het Stedelijk Museum is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar.
Tijd
Doorlopend
Toegang
Het RABO LAB is gratis te bezoeken.

In het Rabo Lab is altijd wat te doen. Ieder Lab heeft een link met iets dat in het Stedelijk te zien is: een tentoonstelling, kunstenaar of de collectie. Leef je uit en kom flipperen in het Pinball Wizard Lab. Experimenteer en bouw je eigen flipperkast, probeer uit of het werkt en…scoren maar! Rol de bal van de trap en tel je punten op. Onderaan de trap vind je een échte flipperkast: kun jij de highscore verbeteren? Trots op je score? Laat je naam en highscore dan achter op het scorebord!

Lijkt het je leuk je eigen flipperkastposter te ontwerpen? Meld je dan aan via www.stedelijk.nl/families en kom naar de workshops op 17 maart en 14 april 2019.

Over Jacqueline de Jong

Jacqueline de Jong is beeldend kunstenaar, vormgever én ze werkte in het Stedelijk Museum van 1958 tot 1960. Ze maakt schilderijen sinds ze 20 is. Die kun je zien in de tentoonstelling op deze verdieping. Haar werk is heel afwisselend: van klein tot groot, en in veel verschillende stijlen. Ook heeft ze tijdschriften gemaakt. Hiervoor deed ze veel onderzoek in de bibliotheek, waarbij ze veel natekende maar ook soms stiekem plaatjes uit boeken knipte.

Jacqueline de Jong is helemaal gek van flipperen en dit zie je terug in haar werk. Ze vindt de manier waarop een flipperkast werkt heel interessant. Al die knopjes, lichtjes en het geluid: hoort het thuis in een museum? Jacqueline laat zien van wel!

COLOFON

Concept: Margriet Schavemaker, Nina Hama, Maren Siebert i.s.m. Robert Lambermont en Jacqueline de Jong
Ontwerp en uitvoering flipperkastmodules: Atelier Robert Lambermont
Ontwerp en uitvoering grote flipperkast op de trap: Carlo Siep
Ontwerp behang: Jacqueline de Jong en Koosje Ruigrok
Vormgeving Pinball Wizard Lab: Eva Heisterkamp
Met dank aan Gerard van de Sanden van het Dutch Pinball Museum en Ellef Prestsæter