13 okt 2019 t/m 23 feb 2020

Niet te missen voor families; Het Rabo Lab. In het Rabo Lab is altijd wat te doen. Maak kennis met een kunststroming, onze collectie of…een kunstenaar! Dit Rabo Lab staat in het teken van het werk van beeldend kunstenaar Melanie Bonajo: TouchMETell.

Prijs
Free entrance
Tijd
13 okt 2019 t/m 23 feb 2020, 10.00 tot 18.00
Toegang
Every day, all day.

TouchMETell is een video-installatie over aanraking. Knuffelen is fijn, tenminste als je dat zelf graag wilt. Wist jij dat kinderen die elkaar knuffelen, minder slaan en minder pesten? Kinderen leren elkaar te vertrouwen. Ze ontdekken het verschil tussen geven en ontvangen. Waar liggen de grenzen van een ander? Waar liggen die van mijzelf? En, hoe praat ik daar over met een ander, hoe geef ik dat duidelijk aan?

In de video komt een groep kinderen aan het woord over dit onderwerp. De wereld waar ze zich in bevinden is ook te zien in het Lab: het is aan te raken, te knuffelen en vast te pakken. TouchMETell is een pleidooi voor de aanraking, het vertrouwen en een viering van het lichaam.

Over Melanie Bonajo

Melanie Bonajo is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam en New York. In haar werk combineert ze fotografie, video, performances, muziek en installaties. Melanie Bonajo denkt veel na over de relatie tussen de natuur, techniek en de invloed van de mens op de omgeving. Ze werkt vaak met kinderen, omdat ze gelooft dat kinderen volwassenen veel kunnen leren. En dat vinden wij ook!

In Opdracht van Cinekid

TouchMeTell is tot stand gekomen in opdracht van Cinekid, hét mediafestival voor kinderen. Het Stedelijk Museum Amsterdam en Cinekid hebben gekozen voor een samenwerking, omdat we geloven in de kracht van mediakunst voor kinderen. Een deel van TouchMETell is van 19 t/m 25 oktober 2019 te zien op het Westergasfabrieksterrein, tijdens het MediaLab. Dit onderdeel van Cinekid is een plek waar kinderen zich actief en creatief onderdompelen in de wereld van media met workshops, interactieve installaties en creatieve mediatechnieken. In het Stedelijk wordt de installatie na 26 oktober 2019 aangevuld met het werk van het Cinekid Festival, workshops en een extra muziekvideoclip.

Rabolab x TouchMETell is geproduceerd in samenwerking met Cinekid Festival en mede tot stand gekomen dankzij de genereuze bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Mondriaan Fonds.

  • Logo Cinekid
  • Logo Amsterdam Fonds voor de Kunst
  • Logo Mondriaan Fonds