Events — 26 sep 2021, 2, 3 okt 2021

Heb je ook alle afleveringen van The Queen’s Gambit gebinged? Of droom je sinds het lezen van Harry Potter van een levend schaakspel? Kom dan naar deze workshop van de Blikopeners, in samenwerking met OSCAM en The New Originals, en dompel je onder in schaken.

Prijs
Gratis 
Locatie
OSCAM (26 sept), Stedelijk Museum (2 en 3 okt)
Tijd
26 sep, 11.00 tot 13.00
2 okt, 11.00 tot 13.00
3 okt, 13.00 tot 14.30
Taal
Nederlands
Toegang
Wil je je aanmelden? Klik hier

Van 20 september t/m 3 oktober staat de levensgrote schaakset, ontwikkeld door OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum) en The New Originals, in het entreegebied van het Stedelijk Museum. Om je voor het nieuwe schooljaar weer lekker wakker te schudden en je hersens te kraken organiseren de Blikopeners daarom driemaal een event/workshop rondom schaken. Eentje daarvan vindt plaats bij OSCAM in Amsterdam Zuid-Oost, de andere twee in het Stedelijk zelf. 

Van maandag 20 september t/m zondag 3 oktober kun je langskomen voor een potje snelschaken. De set staat in de entreehal, dus het is niet nodig om een kaartje te kopen.  

Daarnaast organiseren de Blikopeners, OSCAM en The New Originals ook twee schaak workshops voor beginners. Een workshop bij OSCAM op 26 september en de andere bij Stedelijk Museum op 2 oktober. Op 3 oktober ben je welkom om vrij te schaken tegen anderen bij ons in de studio. Vanwege beperkte plaatsen is het verplicht om je hiervoor vooraf aan te melden.

OVER DE BLIKOPENERS

Blikopeners zijn open-minded jongeren uit Amsterdam die in het museum werken om de blik van het publiek en personeel te openen. Klik hier om meer over de Blikopeners te weten te komen.
Het Stedelijk Museum is het grootste museum voor moderne kunst en vormgeving in Nederland. Het Stedelijk Museum verzamelt en toont schilderijen, foto’s, beelden, sieraden, design objecten, tekeningen, video’s en films.

OVER OSCAM

OSCAM is een museaal platform voor kunst, mode, design, vakmanschap en ontwikkeling in Amsterdam. Het is o.a. hun doel om interesse in kunst onder jongeren te stimuleren en vergroten, met name in de Bijlmer. 

OVER THE NEW ORIGINALS

The New Originals maakt performance kleding voor creatievelingen. Ze geloven dat als je out of the box denkt, iedereen potentie heeft en je creativiteit zal bloeien. Ondanks dat de basis kleding is, creëren zij ook andere dingen...zoals schaaksets!