Events — 24 t/m 26 feb 2017

Prijs
Museumkaart €3 / studenten € 9 / regulier €18
Locatie
Teijin Auditorium en Benedenzalen
Tijd
24 t/m 26 feb, 9.00 tot 21.00
Toegang
Tickets 

 

 

 

 

 

 

 

TIJDSCHEMA 
vr 24 feb          19.15 – 20.15, 21.30 – 22.30u
za 25 feb          16.00 – 17.00u
zo 26 feb          16.00 – 17.00u

Sonic Acts en het Stedelijk Museum gaven SUPREME CONNECTIONS de opdracht om een nieuwe episodische interpretatie van Maryanne Amacher’s Mini Sound Series te ontwikkelen en uit te voeren. Vier episodes worden op vrijdagavond uitgevoerd, de overige twee op zaterdag- en zondagmiddag om 16.00 uur.

Het blokkenschema van het festival vind je hier

Het werk van de Amerikaanse componiste Maryanne Amacher (1938–2009) werd al een aantal keren door Sonic Acts geprogrammeerd. Zij stond bekend om haar architecturale geluidsinstallaties en op rigoureus onderzoek gebaseerde muziek die mikt op het oproepen van een psycho-akoestische respons bij de luisteraar. Amacher was haar tijd ver vooruit, haar ideeën zijn een grote inspiratie voor de huidige generatie componisten en geluidskunstenaars. Amacher beschouwde de Mini Sound Series als een zich ontwikkelend geluidswerk dat zich afspeelt in een serie van afleveringen ‘to be continued’. Qua vorm een alternatief voor zowel installatie als concert.

SUPREME CONNECTIONS presenteert Maryanne Amacher's Mini Sound Series. In 2012 besloot een groep musici en componisten die met Maryanne Amacher samenwerkten de krachten te bundelen om te onderzoeken hoe ze het posthume voortbestaan van Amacher’s werk konden waarborgen. Onder de naam SUPREME CONNECTIONS (de naam van het geheime lab dat voorkomt in Amacher’s nooit gerealiseerde werk Intelligent Life) ontwikkelde de groep een benadering van de radicale werkwijze van Amacher die overeenkomt met haar complexe idee van een ‘werk’. Door Amacher’s werkmethode te volgen, in plaats van te streven naar een getrouwe re-enactments, creëerde SUPREME CONNECTIONS een serie grootschalige ‘hearing as if’-installaties op plekken als het Funkhaus (Berlijn), Tate Modern (Londen), en de biennale van São Paulo. Voor Sonic Acts bestaat SUPREME CONNECTIONS uit Amy Cimini, Bill Dietz, Kabir Carter, Keiko Prince, Sergei Tcherepnin, Stefan Tcherepnin en Woody Sullender. 

Programma Sonic Acts X Stedelijk

24 feb  Sonic Acts X Stedelijk: The Mini Sound Series and other performances 
25-26 feb  Sonic Acts X STedelijk: The Maryanne Amacher Archive
26 feb  Sonic Acts X Stedelijk at De Brakke Grond: Luke Fowler


Meer informatie over het festival en tickets: sonicacts.com