29 mrt 2012

Tijd
29 mrt 2012, 18.00

Datum: donderdag 29 maart 2012, van 20.00 tot 3.00 uur
Locatie: TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127, Amsterdam
Toegang: € 15,-
Kaartverkoop: www.trouwamsterdam.nl

Trouw/De Verdieping en het Stedelijk Museum organiseren de Contemporary Art Club, een avond met kunst, multimedia-installaties, lezingen, interviews en natuurlijk de allernieuwste clubmuziek! De Contemporary Art Club is de eerste van vier interactieve evenementen en daagt uit om hedendaagse kunst op een nieuwe manier te bekijken.

Veel kunstenaars halen inspiratie uit de subculturen en underground-bewegingen waar ze zelf deel van uitmaken of die ze nauwlettend observeren. In hun werk documenteren, belichten of bekritiseren ze deze stromingen, die doorgaans aan de meeste mensen voorbij gaan. De Contemporary Art Club wil dit werk uit de white cube van het museum halen en (terug)plaatsen in de club, om zo nieuw licht te werpen op de relatie tussen de clubscene, underground en hedendaagse kunst. Door specifieke kunstwerken en kunstenaars uit te lichten, laat dit avondvullende programma zien waar kunst en club elkaar ontmoeten. En waar kun je dat beter doen dan bij Stedelijk @ Trouw/De Verdieping?

Speciaal voor deze avond is een tijdelijke tentoonstelling opgezet van vier multimedia-installaties van Rineke Dijkstra, Mark Leckey, Jeremy Shaw en Matt Stokes. Hun werk zal verspreid over Trouw, De Verdieping en De Hal worden tentoongesteld en op unieke wijze integreren met deze ongebruikelijke expositieruimte.

Kunstenaar Matthew Robert Lutz Kinoy, die in zowel New York als Berlijn woont en bekend staat om zijn compromisloze optredens binnen de clubscene, treedt deze avond op met danser Chelsea Culp en de Londense DJ en muziekproducer SOPHIE.

De spreker van deze avond is Dick Hebdige, expert van het fenomeen subcultuur.

En als je dan nog niet bent uitgedanst, gaat de avond verder met het club-programma van Trouw met de DJ's Joost van BellenTom Trago (Rush Hour, TrouwAmsterdam) en Strange Boutique V (No Rio, Amsterdam), vergezeld van visuals door Arnout Hulskamp (TrouwAmsterdam). 

Of het nu house, dubstep, techno of UK bass is, op de Contemporary Art Clubkomen kunst en club samen.

Komende Evenementen:

Hear It! (Part 2) – 19 april 2012

Na de geslaagde Hear It!-avond in het Stedelijk vorig jaar, nu een avond – en clubavond – over de meest vernieuwende voorbeelden van geluidskunst. Het Trouw-gebouw als meetrillende klankkast! In samenwerking met Non-Fiction – Office for Cultural Innovation.

Augment It! – 17 mei 2012

Het Stedelijk houdt zich al een tijd bezig met 'augmented reality' en biedt deze avond de gelegenheid om een virtuele ervaring op te doen, met een volledig 'augmented' tentoonstelling, informatieve workshops en nog veel meer.

Duplicate It! – 14 juni 2012

De Blikopeners van het Stedelijk (jonge peer educators, in dienst van het museum) en de Editors (een netwerk van jonge ondernemers rondom De Verdieping) presenteren een uniek project. Binnenkort meer hierover.