Rondleidingen — 15 sep 2019

Het Stedelijk Museum ontdek je het beste in je eigen taal. Sinds 2016 organiseert het museum daarom speciaal voor doven rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal, verzorgd door rondleiders die zelf doof zijn. Zonder tussenkomst van een tolk kunnen doven in hun eigen taal de collectie en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken.

Locatie
Verzamelen bij de infobalie.
Tijd
15 sep, 14.00 tot 15.00
Taal
NGT
Toegang
Reserveren voor deze workshop kan tot vrijdag 13 september 17:00 uur. Reserveer hier

ONTMOET DE ICONEN VAN DE MODERNE KUNST

Tijdens de Stedelijk in Gebaren rondleiding van zondag 15 september neemt rondleider Boaz je mee in STEDELIJk BASE. Hier ontmoet je de iconen van de moderne kunst. STEDELIJK BASE is de permanente opstelling van hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk Museum. De presentatie toont een selectie van bijna 700 werken, gegroepeerd rond historische bewegingen, maatschappelijke thema’s en invloedrijke kunstenaars.

AGENDA & RESERVEREN

Gemiddeld eens per maand organiseert het museum een Stedelijk in Gebaren-rondleiding in Nederlandse Gebarentaal. Er is iedere keer iets nieuws te zien. De data van de aankomende rondleidingen worden binnenkort in de evenementen agenda aangekondigd. Het is naast deze vaste momenten mogelijk om op andere dagen en tijden een rondleiding te boeken in Nederlandse Gebarentaal of in Nederlands met Gebaren voor een van maximaal 15 personen.

Bespreek de mogelijkheden met de afdeling Educatie via educatie@stedelijk.nl of 020-5732 741. 

Barnett Newman en Eames, Charles & Ray, zaalopname De collectie STEDELIJK BASE. Foto Gert Jan van Rooij
Barnett Newman en Eames, Charles & Ray, zaalopname De collectie STEDELIJK BASE. Foto Gert Jan van Rooij

MUSEA IN GEBAREN

De rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het Stedelijk zijn het resultaat van het project Musea in Gebaren, waar het museum zich in 2016 als partner bij heeft aangesloten. Musea in Gebaren is een gezamenlijk initiatief van Foam en WatTelt!. Twaalf jonge doven kregen in een trainingsprogramma van zes weken een interne opleiding tot rondleider, waarin zij kennismaakten met de theorie en praktijk van het rondleiden. Hierna werden zij aan de deelnemende culturele instellingen gekoppeld, waar zij programma’s in Nederlandse Gebarentaal verzorgen. Naast de rondleidingen in het Stedelijk Museum worden er in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum, het Joods Cultureel Kwartier, de Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE filmmuseum en Foam programma’s in NGT aangeboden.