Events — 27 t/m 30 mrt 2019

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert, in samenwerking met de Gerrit Rietveld Academie: Stedelijk Stage-it | Rietveld Uncut: Take a Walk on the Wild Side. Dit is een grootschalig, meerdaags event met dynamische performances en interdisciplinaire interventies door het gehele museumgebouw en een feestelijke vrijdagavond.
Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd
27 t/m 30 mrt 2019, 10.00 tot 18.00
Taal
Engels
Toegang
Museumkaart gratis / Tickets

(...) It matters what stories tell stories. It matters what thoughts think thoughts. It matters what worlds make worlds (...)

— Donna Haraway

TAKE A WALK ON THE WILD SIDE

Je bent uitgenodigd voor een ‘walk on the wild side’, tijdens Rietveld Uncut. Kom binnen en betreed een ruimte die voorbijgaat aan de systemen en structuren in onze huidige maatschappij. Centraal staat het concept fabulation – het vervaardigen van echte, of speculatieve fictie – als artistiek, sociaal en politiek middel om bepaalde visies, verhalen en historie bloot te leggen. Visies en verhalen die radicaal anders zijn dan de dominante opvattingen over het leven en het samen leven. Het effect hiervan ons bewustzijn en onze verbeelding kan heel wezenlijk of bevrijdend blijken te zijn.

Bekijk het volledige programma

 RIETVELD UNCUT

Rietveld Uncut is een jaarlijkse academiebrede presentatie van de Gerrit Rietveld Academie. Binnen de Academie is het ontstaansproces, van concept tot uiteindelijk werk, door de gehele studie een belangrijk element. Dit proces blijft vaak onzichtbaar voor de buitenwereld; Rietveld Uncut werpt een blik op dit unieke experimentele onderdeel van de Academie. Deze tiende editie van Rietveld Uncut, voor de derde keer in het Stedelijk Museum, toont de ambitie van de kunstacademie en het museum om een hechtere samenwerking op het gebied van experiment en jong talent te bewerkstelligen.

De Rietveld Uncut presentatie toont projecten van afdelingen en studenten, gebaseerd op het thema van Studium Generale, Take a Walk on the Wild Side | Fabulating Alternative Imaginaries in Art & Life.

Deelnemende afdelingen zijn Architectural Design, designLAB, Mode, Grafisch Ontwerpen, TXT (Textiel), Keramiek, The Large Glass, Beeld en Taal, Fotografie, VAV - moving image.

programma vrijdagavond

Zadelhoff Café

doorlopend: Comfort Ball, Sumin Lee & Wooryun Song & Bin Koh
doorlopend: DJ's Symbyosys & Barbarella

Schiphol Entree  

19.10-19.20: Openingswoord
19.20-19.50: The life or death of Herman Hartmann... door Carmen Chicheley
doorlopend: Bring a Towel, VAV - moving image (afdeling)      
doorlopend: Glasssuckers, The Large Glass (afdeling)        
doorlopend: ATM Inside, designLAB (afdeling)          

Audi Zaal

doorlopend: Extimacy - Pauline Rip

Studio B

19.30-19.35: RÅNDA - Matilda Kenttä & Linnea Rutz
20.30-20.35: RÅNDA - Matilda Kenttä & Linnea Rutz

Teijin Auditorium

19.00-20.30: Videoprogramma - Feline Hjermind, Dasha Leontieva & Marite Kuus,
                        Malin Ryberg, Brigty Gidey, Valter Tornberg, Yuliia Elyas, Shreya de
                        Souza, Elia Kalogianni, Melle van Herwaarden
20.30-21.00: My flesh is not your skin - Lingyun Cao

Diverse locaties

doorlopend: The PRINCESS - Jesse Asselman
doorlopend: BÖG-HÖG - Moa Holgersson & Nell Schwan
doorlopend: RÅNDA - Matilda Kenttä & Linnea Rutz

STEDELIJK STAGE-IT

Stedelijk Stage-it is een programmalijn met voorstellingen en interventies op het gebied van muziek, performance, dans, theater, film en opera. Deze avonden bieden de mogelijkheid tot interdisciplinaire samenwerkingen op het gebied van de podiumkunsten, festivals en opleidingen.

CREDITS

Rietveld Uncut is samengesteld door Tarja Szaraniec en Tomas Adolfs (Gerrit Rietveld Academie). Met dank aan alle participerende kunstenaars, afdelingen en gastdocenten. Meer informatie over de kunstenaars en afdelingen vindt u hier.