Workshops — 27 jun 2021, 29 aug 2021

Altijd al willen weten hoe het voelt om een spoken word artiest te zijn? Doe mee met een van de workshops in het kader van de tentoonstelling Bruce Nauman.

Prijs
Reguliere entreeprijs
Locatie
Stedelijk: Teijin Auditorium
Tijd
27 jun, 10.30 tot 13.30
29 aug, 10.30 tot 13.30
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

What happens when you put humans in an unusual situation?

Geïnspireerd op de talige aspecten van Naumans werk, verzorgen spoken word artiesten twee bijzondere workshops. Met taal als materiaal onderzoeken deelnemers op een speelse manier wat er gebeurt wanneer je in een ‘unusual situation’ terechtkomt.

Deze workshops zijn voor deelnemers van 18 jaar en ouder. Ben je jonger dan 18? Kijk dan hieronder!

Ontwikkeld in samenwerking met Poetry Circle en Joost van Kersbergen.

Workshopleiders

Roziena Salihu (27 juni)

Roziena Salihu noemt zichzelf een multidisciplinaire maker waarbij het woord de basis blijft in alles wat ze doet. Zes jaar geleden startte zij met schrijven bij de Poetry Circle Nowhere. Inmiddels is ze gepubliceerd in de bundel En ze leefde nog (Uitgeverij Rorschach, 2018), en in de bloemlezing Hardop - samengesteld door Babs Gons (Atlas Contact, 2019). Daarnaast schreef ze korte fictieverhalen voor onder meer De Revisor, de Sampler van Das Mag (2020) en debuteerde ze in 2019 met haar eerste korte documentaire Fufu met appelmoes (2019) voor VPRO-Dorst. 

"Ik vind het belangrijk verhalen te vertellen, omdat deze ons met elkaar verbinden. Verhalen zijn de ziel van de tijdsgeest."

Bowie Redman Barbiers (29 augustus)

Bowie Redman Barbiers heeft al 30 jaar ervaring met woorden, alhoewel praten en iets zeggen soms twee verschillende dingen zijn. Nu schrijft en spreekt ze, soms metaforisch, af en toe multi-interpretabel maar altijd recht vanuit het hart. Ze stond in 2019 in de finale van het NK Poetry Slam, heeft met diverse muzikanten haar spoken word werk muzikaal vertaald en brengt in het najaar van 2022 haar eerste boek uit over taboes bij uitgeverij A.W. Bruna.

Ook met haar bedrijf maakt ze die taboes bespreekbaar, de schaamte die je ervaart, de affaire die je had, het verlies van je kind. De dingen die niet gezien mogen worden komen open en bloot op tafel te liggen zodat we allemaal meer verbinding en vrijheid ervaren.

Foto: Rosalie Voortman