6 okt 2013

In het kader van de reeks masterclasses in Rongwrong art space, Amsterdam, organiseert het Stedelijk een middag die geheel gewijd zal zijn aan het werk van de Zuid-Koreaanse kunstenaar en filmmaker Sung Hwan Kim. 

Tijd
6 okt, 13.00 tot 15.00

Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd: 6 oktober, 15.00 - 17.00 uur
Taal: Engels
Toegang: entreeprijs Stedelijk Museum + 2,50 euro
Reserveren: noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

De kunstenaar geeft een inleiding op zijn eigen werk en laat drie van zijn films zien: Summer Days in Keijo – written in 1937 (2007, 17 minuten), Washing Brain and Corn (2010, 11 minuten) en zijn meest recente werk Temper Clay (2013, 24 minuten). Na afloop van deze films wordt Sung Hwan Kim geïnterviewd door Janine Armin, freelance schrijver en redacteur.

Sung Hwan Kim neemt vaak tegelijkertijd de rol op zich van regisseur, filmeditor, performer, verteller en dichter. Hij komt zo tot een werkwijze waarin performance- en installatiekunst één geheel vormen. In zijn werk gebruikt hij dan ook verschillende media en technieken, uiteenlopend van film en video tot tekenen en schrijven, muziek en kostuumontwerp. In zijn experimentele kunstpraktijk incorporeert hij verhalen uit andere contexten – zoals over gebeurtenissen en geruchten, geschiedenis en mythologie – en geeft daar op een droomachtige en poëtische manier uiting aan. In veel van zijn films onderzoekt Kim de geschiedenis en context van de plekken waar hij heeft geleefd, bijvoorbeeld de verandering en ontwikkeling van de stad Seoul in relatie tot de geschiedenis van die stad, en de geschiedenis die gepaard gaat met immigratie uit Zuid-Korea naar de Verenigde Staten.

De kunstenaar raadt aan de volgende teksten te lezen over de films die vertoond zullen worden:

Bio Sung Hwan Kim

Sung Hwan Kim werd in 1975 geboren in Seoul in Zuid-Korea en woont en werkt tegenwoordig in New York. Hij studeerde eerst architectuur aan de nationale universiteit van Seoul, haalde daarna een BA Wiskunde en kunst aan het Williams College in Williamstown in de VS (2000), gevolgd door een Master of Science in Visual Studies aan het MIT in Cambridge, Massachussets, en een verblijf aan de Rijksakademie in Amsterdam (2004-2005). Recente solotentoonstellingen zijn onder meer de Tate Tanks Comission (2012), Line Wall in de Kunsthalle Basel (2011), From the Commanding Heights... in het Queens Museum in New York (2011), Golden Times in het Haus der Kunst in München (2010) en een solo-expositie bij Witte de With in Rotterdam (2009).