Events — 26 t/m 28 mei 2017

Wil jij je favoriete kunstwerk tot leven zien komen?

Prijs
museumkaart gratis / studenten € 7,50 / regulier € 15
Tijd
26 t/m 28 mei 2017, 8.00 tot 16.00
Taal
Nederlands en Engels
Toegang
Het is niet nodig om te reserveren 

WIL JIJ JE FAVORIETE KUNSTWERK TOT LEVEN ZIEN KOMEN?

In het Hemelvaartsweekend is het Stedelijk Museum Amsterdam het podium voor het project The Living Museum, een project dat eerder plaatsvond in TATE Liverpool, MMK in Frankfurt en het Centre Pompidou in Parijs.

Er zijn performances door zowel professionals als amateurs, die alleen, in duo’s of in een groep optreden en een kunstwerk verbeelden door middel van een dans, liedje of een gedicht. Zij laten kunstwerken zien uit de collectie van het Stedelijk en de deelnemers zullen zodoende ons ‘levende museum’ representeren. Op de vrijdagavond zijn er performances die zijn geselecteerd door de Blikopeners van het Stedelijk Museum.

Inspiratie voor dit project is het boek ‘Fahrenheit 451’ van de Britse auteur Ray Bradbury (1953), waarin alle boeken verbannen zijn en de hoofdpersonen een levende bibliotheek uitbeelden. In het geval van The Living Museum gaat het ook om dit collectieve geheugen waar de inhoud van een kunstwerk door middel van herinnering wordt bewaard voor en doorgegeven aan toekomstige generaties.

The Living Museum vindt plaats van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei 2017.

Klik hier voor het programma.

Inhoudelijk wordt het project vormgegeven door onze Blikopeners, jongeren tussen de 15 en 19 jaar met een bijbaan bij het Stedelijk.