Events — 16 dec 2016

Stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie critici en essayisten uit het Nederlandse taalgebied
Prijs
Gratis
Locatie
M HKA, Antwerpen
Tijd
16 dec 2016, 15.30 tot 19.00
Toegang
Stuur een e-mail naar info@jongekunstkritiek.net

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie critici en essayisten uit het Nederlandse taalgebied, die schrijven over hedendaagse beeldende kunst. Verheugd maken de organisatoren en de jury de genomineerden voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2016 bekend:

Recensie                                                                    Essay

- Sébastien Hendrickx                                               - Laurie Cluitmans
- Julia Mullié                                                                 - Nele Wynants
- Brenda Tempelaar                                                  - Sophia Zürcher

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 16 december 2016 worden de winnaars van de categorieën Recensie (hoofdprijs € 2.500 en een mentorschap van Sandra Smallenburg) en Essay (hoofdprijs € 2.500 en een mentorschap van Sven Lütticken) gepresenteerd in het M HKA in Antwerpen. De uitreiking vangt aan om 16.30 u. Aansluitend is er tot 20.00 u een borrel in het M HKAFE.

In de categorie Innovatieve Kritiek wordt geen hoofdprijs toegekend, aangezien de jury geen afzonderlijke winnaar kon aanwijzen. Er zullen twee stimuleringsprijzen worden uitgereikt aan deelnemers die op de uitreiking worden bekendgemaakt.

De jury van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek staat voor deze vijfde editie opnieuw onder voorzitterschap van Sandra Smallenburg (kunstredacteur NRC Handelsblad) en bestaat verder uit Jan Postma (kunstcriticus en -redacteur De Groene Amsterdammer, voormalig hoofdredacteur Hard//Hoofd), Wouter Hillaert (freelance criticus en podiumredacteur Rekto:Verso), Max Bruinsma (onafhankelijk design- en kunstcriticus), Anne Ruygt (freelance kunsthistoricus en curator) en Dave Mestdach (filmcriticus Knack Focus).

RSVP

Stuur een e-mail met uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer naar info@jongekunstkritiek.net onder vermelding van ‘Uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 16 december 2016 @M HKA’.

De prijs is een initiatief van de Appel arts centre Amsterdam, Witte de With Center for Contemporary Art Rotterdam en het Mondriaan Fonds, in samenwerking met Stedelijk Museum Amsterdam, STUK - Huis voor Dans, Beeld en Geluid Leuven, M HKA en Van Abbemuseum Eindhoven.

Mail voor meer informatie naar info@jongekunstkritiek.net of zie www.jongekunstkritiek.net.