Events — 4 mei 2016

De burgemeester van Amsterdam loopt jaarlijks met vele kinderen en gevolgd door honderden mensen in een Stille Tocht naar de Nationale Herdenking op de Dam. Op 4 mei 2016 om 17:45 uur start de Stille Tocht op het Museumplein. Vertrekpunt is ook dit jaar weer het Stedelijk Museum, onder de witte kap bij de hoofdingang.

Tijd
4 mei, 15.45 tot 17.35

Voorafgaand aan de tocht houden o.a. burgemeester Eberhard van der Laan en voorzitter Amsterdams 4 en 5 mei comité Job Cohen een korte toespraak. Vooraf en tijdens de tocht zullen leerlingen van basisschool Frankendael en de Nelson Mandela School uit stadsdeel Oost en leerlingen van het Weekendstudentproject gedichten voordragen. 

De tocht vangt aan bij het Stedelijk Museum en stopt onderweg bij het monument voor Roma en Sinti, Vrouwen van Ravensbrück en de Gevallen Hoornblazer. Bij aankomst bij de Nationale Herdenking op de Dam is er een speciaal vak gereserveerd voor alle deelnemers van de tocht. Leerlingen van de twee basisscholen uit Amsterdam-Oost en van de Sint-Michaëlschool uit Groningen-stad leggen bloemen.

Programma

  • 17.45 Aanvang programma onder de witte kap van het Stedelijk Museum, bij de hoofdingang
  • 18.20 Vertrek vanaf Museumplein naar de Dam
  • 19.35 Aankomst op de Dam. Vanaf dit moment kan men de plechtigheid volgen van de Nationale Herdenking.

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité roept iedereen, individuen en organisaties, op om met de Stille Tocht mee te lopen. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Nikki Boot door te bellen naar 020-5287129 of via een mail.

Iedereen kan meelopen. Kom op 4 mei even voor 17.45 uur naar het Museumplein, onder de overkapping van het Stedelijk Museum.

Over 4 en 5 mei Amsterdam
Amsterdam herdenkt en viert met ruim 300 programma's. De Stille Tocht is onderdeel van 48 uur programma met o.a. Herdenkingen, Theater Na de Dam, Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet, Films, Rondleidingen, Concerten, Vrijheidsmaaltijden en Bevrijdingsfestivals door heel de stad. Zie www.4en5mei.amsterdam