Het museum is helaas gesloten. Heb je een ticket? Klik voor meer info.

10 sep 2021

Het Stedelijk Museum Amsterdam verheugd zich zes gloednieuwe time-based media werken door Simnikiwe Buhlungu, Sander Breure & Witte van Hulzen, Christine Sun Kim, Michele Rizzo, Ghita Skali en Sung Tieu te lanceren binnen de nieuwste editie van het Video Club programma.

Prijs
3 EUR + geldig toegangsbewijs (en toeslagticket) voor het museum via stedelijk.nl/tickets
Locatie
Teijin Auditorium Stedelijk Museum Amsterdam en online
Tijd
10 sep 2021, 19.30 tot 21.30
Taal
Engels
Toegang
Boek ticket voor het live evenement
De première van de werken wordt tegelijk live uitgezonden via deze pagina of ons YouTube-kanaal
 • Michele Rizzo, Rest, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Michele Rizzo
  Michele Rizzo, Rest, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Michele Rizzo
 • Christine Sun Kim, IOU 4 USA, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Christine Sun
  Christine Sun Kim, IOU 4 USA, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Christine Sun
 • Ghita Skali, The Invaders, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Ghita Skali
  Ghita Skali, The Invaders, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Ghita Skali
 • Sander Breure & Witte van Hulzen, 12 interventies voor het Stedelijk Museum Amsterdam, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Sander Breure & Witte van Hulzen
  Sander Breure & Witte van Hulzen, 12 interventies voor het Stedelijk Museum Amsterdam, 2021. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. © Sander Breure & Witte van Hulzen

Eerder dit jaar werden Simnikiwe Buhlungu, Sander Breure & Witte van Hulzen, Christine Sun Kim, Michele Rizzo, Ghita Skali, en Sung Tieu door het Stedelijk Museum uitgenodigd om in het kader van de time-based media commissies Sketches for the Future een nieuw werk te creëren. Speculerend op hoe Sketches for the Future eruit zouden kunnen zien, produceerden de uitgenodigde kunstenaars zes actuele toevoegingen aan de museumcollectie: 

Michele Rizzo verkent de thema’s herstel, zorg en transcendentie door middel van beweging, terwijl het soundscape van Sung Tieu ons transporteert naar een fabriek. Christine Sun Kim verwijst naar The Simpsons om haar wensen en hopen voor de VS uit te drukken; Ghita Skali baseert zich op de Franse parodie op The Invaders, een science fiction tv-serie uit de late jaren 1960, voor een komische analyse van een door Covid-19 verstoorde wereldorde. Simnikiwe Buhlungu reflecteert op ideeën over toekomstigheid en saamhorigheid tijdens haar dagelijkse bezigheden. Sander Breure & Witte van Hulzen ontwikkelden twaalf performatieve interventies die het museumpersoneel onder werktijd zou kunnen uitvoeren. 

Samen vormen deze werken een bewijs van de veerkracht van artistieke praktijken tijdens de huidige pandemie. Elk werk reflecteert op zijn eigen manier op de toestanden van nu, en verwoordt tegelijkertijd ideeën, handelingen en houdingen voor de tijden die voor ons liggen.

IN DEZE VIDEO CLUB

 • Michele Rizzo, Rest, 2021
 • Sung Tieu, Song Notes for Factories, 2021
 • Christine Sun Kim, IOU 4 USA, 2021
 • Ghita Skali, The Invaders, 2021
 • Simnikiwe Buhlungu, What We Put in the Skafthini (Mixtapenyana), 2021
 • Sander Breure & Witte van Hulzen, 12 interventies voor het Stedelijk Museum Amsterdam, 2021

PROGRAMMA LANCERING

Vanaf 19.00 Registratie
19.30 Begin screening en livestream
20.45 Gesprek en Q&A met Simnikiwe Buhlungu, Ghita Skali en Sander Breure & Witte van Hulzen
21:30 Einde programma


Bekijk 'Sketches for the Future' hier. Vanaf 19:30.

Sketches for the Future is mede tot stand gekomen dankzij de bijdrage van Fonds 21 en het Mondriaan Fonds.

De werken in Sketches for the Future zullen na de lancering t/m 10 december in de Video Club ruimte van de nieuwe collectiepresentatie Tomorrow is a Different Day: Collectie 1980-nu te zien zijn.

OVER VIDEO CLUB

Video Club is een wisselende serie vertoningen van werken uit de time-based mediacollectie van het Stedelijk Museum. In thematisch gestructureerde selecties presenteert Video Club films en video's uit uiteenlopende periodes, regio’s en artistieke stromingen.

INFORMATIE OVER TOEGANKELIJKHEID

Video Club wordt in het Teijin Auditorium gepresenteerd. Het auditorium is per lift bereikbaar. De zitplaatsen zijn voorzien van rugleuningen. Mocht u graag eerder toegang verkrijgen tot de zaal voorafgaand aan een evenement, dan kunt u dit aan ons doorgeven. Neem hiervoor – of bij andere verzoeken – contact op met publicprogram@stedelijk.nl.

De online première is voorzien van audio beschrijving, ondertiteling en visuele hulpmiddelen.