Workshops — 12 mrt 2022

Deel jij graag je passie voor hedendaagse kunst en ben je nieuwsgierig naar mediakunstenaars? Vind je het leuk om te leren schrijven voor Wikipedia en om mee te bouwen aan een mooi project? Deze workshop biedt het je allemaal.

Prijs
Gratis
Locatie
Bibliotheek Stedelijk Museum Amsterdam, Museumplein 10, Amsterdam
Tijd
12 mrt 2022, 14.00 tot 17.00
Toegang
De workshop is voor max. 15 deelnemers. Stuur ons even een mailtje om je aan te melden

Stedelijk Museum Amsterdam, Wikimedia NL en LIMA nodigen je uit voor de schrijfworkshop Mediakunst op Wikipedia op zaterdagmiddag 12 maart 2022 in de bibliotheek van het Stedelijk Museum. Je wordt begeleid bij het schrijven van een artikel, en leert meer over de werking van Wikipedia.

Na een vertoning van een selectie videowerken uit de museumcollectie, schrijven we biografische artikelen over mediakunstenaars uit de collectie Time Based Media van het Stedelijk Museum. De workshop is open voor iedereen: studenten, academici, kunstcritici en iedereen die zijn schrijfvaardigheden wil verbeteren!

Deze workshop is onderdeel van het project Mediakunst op Wikipedia, een initiatief van LIMA, in samenwerking met Wikimedia Nederland, Stedelijk Museum Amsterdam, Van Abbemuseum, Frans Hals Museum en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE).

Hito Steyerl, How Not to Be Seen: A Fucking Didactic Educational .MOV File, 2013, eenkanaals HD digitale video en audio in architectonische omgeving, 15 min., 52 sec.   Met dank aan de kunstenaar, Andrew Kreps Gallery, New York en Esther Schipper, Berlijn
Hito Steyerl, How Not to Be Seen: A Fucking Didactic Educational .MOV File, 2013, eenkanaals HD digitale video en audio in architectonische omgeving, 15 min., 52 sec. Met dank aan de kunstenaar, Andrew Kreps Gallery, New York en Esther Schipper, Berlijn