Workshops — 3 mrt 2018

Young Stedelijk en Young Collectors Circle presenteren een middag rond het verzamelen van hedendaagse kunst in het Stedelijk Museum.
Prijs
€7,50 (excl. entreeticket). Young Stedelijk en Young Collectors Circle leden gratis toegang
Locatie
Teijin auditorium, Stedelijk Museum
Tijd
3 mrt 2018, 14.00 tot 18.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

Aanleiding voor deze workshop is de tentoonstelling Jump into the Future - Art from the 90's and 2000’s waarin de omvangrijke groep werken die grotendeels geschonken werd door de Duitse verzamelaar Thomas Borgmann te zien is. Na een programma met verschillende talks in het auditorium van het Stedelijk is er gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken. We sluiten de middag af met een borrel in het Stedelijk Café.

De eerste talk wordt verzorgd door Martijn van Nieuwenhuyzen, curator voor hedendaagse kunst bij het Stedelijk. Hij vertelt over de collectie Borgmann, het belang voor het Stedelijk van verzamelaars en het opbouwen van een collectie vanuit museaal oogpunt. Daarna gaan we dieper in op de kunstmarkt, de verschillende spelers en de actuele ontwikkelingen: hierover zal Filip Vermeylen, Professor of Global Art Markets aan de Erasmus Universiteit, zijn kennis delen. Manuela Klerkx, co-auteur van het boek Ontroerend Goed, Van kunst kijken naar kunst kopen deelt vervolgens haar passie voor verzamelen en tips & tricks uit haar boek. We sluiten af met een panelgesprek, waarbij we Young Collectors Circle én Young Stedelijk ambassadeurs Frederieke Sanders en Freddy Insinger vragen stellen over het ontstaan van hun collectie en waar zij op letten bij het aankopen van kunst.

PROGRAMMA

13:30 Inloop via hoofdentree Stedelijk
14:00 Aanvang programma in Auditorium
15:30 Bezoek tentoonstelling Jump Into The Future
16:00 (vanaf) Borrel Stedelijk Café
18:00 Einde